Uutiset

Niinistön vaalivoitto jäi vähälle huomiolle Yhdysvalloissa – Lennu-koira varasti show'n

Yhdysvalloissa presidentti Sauli Niinistön vaalivoittoa ei tuoreeltaan ihmeemmin kommentoitu.

Värikkäimmän amerikkalaiskommentin Suomen vaaleista julkaisi New York Times, joka otsikoi vaaleja ennakoivan juttunsa lauantaina ”Suomen presidenttishow’n varastanutta koiraa kaivattiin tylsien vaalien aikana”.

Jutussa kuvailtiin Niinistöä hienovaraiseksi toimijaksi, joka oli vaivihkaa työntymässä toiselle kaudelle.

Hänen Lennu-koiraansa sen sijaan kutsuttiin kerskailevaksi show-varastajaksi, jonka kuvaa jaettiin Twitterissä yli 50 000 kertaa, kun Niinistön omat tviitit saavat yleensä vain muutamia kymmeniä jakoja.

Useimmat suuret amerikkalaisviestimet kertoivat Suomen vaaleista julkaisemalla yhden tai useampia uutistoimisto AP:n Suomen-kirjeenvaihtajan jutuista. Niissä kerrottiin Niinistön saaneen valtaisan äänivyöryn ja kuvailtiin häntä suosituksi presidentiksi.

AP:n vaaleja ennakoineessa jutussa todettiin muun muassa, että suomalaismedia oli kutsunut Niinistön vastaehdokkaita seitsemäksi kääpiöksi.

New York Times kirjoitti Suomen vaaleista myös vaalipäivänä oman jutun sen sijaan, että olisi käyttänyt AP:n materiaalia.

Suomalaisasiantuntijoiden haastatteluihin nojaavassa jutussa pohdittiin muun muassa, ettei ehdokkaan homoseksuaalisuudessa ollut enää samanlaista uutuudenviehätystä kuin edellisissä presidentinvaaleissa.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic