Uutiset

Nita Tennilä oli parinsadan metrin päässä metroasemalta, jossa räjähti

Brysselissä lähes kuusi vuotta asunut Nita Tennilä kertoo, että liikenne Brysselin ulkopuolella on kaoottista, kun autot pyrkivät pois kaupungista.

– Kaikkia kehotetaan pysymään kotona ja jos mahdollista, lähtemään pois Brysselistä. Paikalliset televisiokanavat ovat tiedottaneet tapahtumien kulusta erittäin nopeasti ja hyvin, Tennilä kirjoittaa.

Lännen Media tavoitti Rovaniemeltä kotoisin olevan Tennilän Facebookin kautta, sillä puhelinyhteydet Brysselin ympäristössä ovat tällä hetkellä kuormitettuja ja nettiyhteydetkin toimivat hitaasti.

Tennilä työskentelee konsulttiyhtiö Aula Europessa, jonka toimisto on noin 200 metrin päässä Maalbeekin metroasemalta, jossa tapahtui tiistaina aamupäivällä useita kuolonuhreja vaatinut räjähdys.

– Olin itse juuri saapunut toimistolleni. Näin lentoaseman tapahtumista televisiosta. Puolisen tuntia tämän jälkeen sireenit alkoivat ulvoa toimistomme ohi kulkevalla tiellä. Tokaisin kollegalleni, että nyt on jotain sattunut lähistöllä. Pian kuulin uutisista, että myös metroasemalla on räjähtänyt. Meille asti näkyi ja kuului ainoastaan hälytysajoneuvojen virta ja asemalta noussut savu, Tennilä kertoo.

Tennilän mukaan räjähdysten jälkeen kaupungin tunnelma on ollut melko pelokas ja sekava.

– Kyseinen metroasema on EU-alueen sydämessä. Kaikilla on päällimmäisenä toki huoli siitä, ovatko ystävät ja kollegat turvassa. Omalta osaltani kaikki on ok, Tennilä kertoo.

Tennilä odotti toimistolla, kunnes tilanne rauhoittui. Hän oli iltapäivällä kolmen aikaan päässyt jo poikaystävänsä kanssa autolla Brysselin ulkopuolelle.

– Tarkoitus on yöpyä poissa Brysselistä, seurata tilannetta ja tehdä töitä etänä tilanteen mukaan, Tennilä kertoo.

Tennilän tietojen mukaan kaikki hänen ystävänsä ja tuttavansa ovat turvassa. Hän kiittelee Facebookin palveluunsa lisäämää toimintoa, jossa Brysselissä olleet ihmiset voivat merkitä palveluun olevansa turvassa. Näin tieto tavoittaa nopeasti heidän tuttavansa.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti