Uutiset

Nokian yt:t tämän vuoden suurimpia – viime vuonna irtisanottiin yli tuhat

 

Nokian tänään ilmoittama noin 200 työntekijän vähennystarve on tämän vuoden suurimpia irtisanomisuhkia. Suurimmassa osassa yt-neuvotteluita on puhuttu korkeintaan kymmenistä potkuista.

Alkuvuosi 2017 on ollut irtisanomisten suhteen parempi kuin viime vuosi. SAK:n tilastojen mukaan yt-neuvottelujen piirissä oli alkuvuonna 9 213 palkansaajaa, kun vastaava luku vuoden 2016 ensimmäisellä neljänneksellä oli 24 789. Tammi–maaliskuussa irtisanottiin yhteensä 1 233 palkansaajaa, mikä on lähes puolet vähemmän kuin vastaavana aikana viime vuonna (2 176).

Aiemmin tänä vuonna Kesko on irtisanonut 206 Valintatalojen ja Siwojen työntekijää. Lisäksi Transval Services Oy aloitti maaliskuussa Kilon logistiikkakeskuksen 470 työntekijää koskevat yt-neuvottelut, mutta tavoitteena on ollut löytää monille korvaavia töitä muualta.

Nämä kaikki luvut ovat kuitenkin pieniä verrattuna Nokian viime vuonna tekemään leikkaukseen. Yhteensä 1 032 työpaikkaa hävisi Nokialta Suomessa. Puolet leikkauksesta kohdistui Espooseen, noin neljäsosa Ouluun ja neljäsosa Tampereelle.

Viime vuoden yt-neuvotteluiden vähennystarve oli neuvotteluiden aluksi 1 300 työntekijää eli määrä väheni neuvotteluissa lähes 300 työpaikalla.

Pudotus on ollut Nokiassa tällä vuosituhannella suurta, sillä 2000-luvun alussa Nokia työllisti Suomessa jopa yli 20 000 työntekijää. Tämän päivän tiedotteen mukaan Nokialla on Suomessa tällä hetkellä yhteensä noin 6 100 työntekijää.

 

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic