Uutiset

Nopeat rahansiirrot avasivat tien tulohuipulle – maksamisen vauhti kiihtyy jatkossa entisestään

Rahansiirron nopeuttamisella noustiin tulolistan kärkisijoille. Nopea maksaminen lisääntyy entisestään, kun niin sanottu SEPA-pikasiirto pyörähtää täyteen vauhtiin.
Pankkien välisen rahaliikenteen viiveistä löysi markkinaraon Alexander Hanhikoski, joka nousi viime vuonna Suomen kolmanneksi kovatuloisimmaksi henkilöksi rahan pikasiirtoihin keskittyvällä yrityksellään.

Tulolistan yllätysnimeksi noustiin tällä kerralla rahan pikasiirtoihin tarkoitetulla sovelluksella. Pikasiirto-yrityksen perustajajäsen jyväskyläläinen Alexander Hanhikoski rynni ansiolistalla tutumpien Supercell-miljonäärien Ilkka Paanasen ja Mikko Kodisojan jälkeen kolmanneksi 24,6 miljoonan euron pääomatuloillaan.

Vuonna 2014 perustettu Pikasiirto-yritys on reaaliaikaiseen ja pankkienväliseen rahansiirtoon keskittyvä yritys, joka mainostaa, että sen sovelluksen avulla yritykset voivat maksaa muun muassa palkat ja laskut aiempaa nopeammin.

Pienellä henkilöstölle toimiva yritys kertoo, että sillä on sopimus suurimpien Suomessa toimivien pankkien kanssa. Yrityksen ansaintalogiikka perustuu siihen, että se perii jokaisesta siirrosta palkkion.

– Positiivinen vastaanotto ja asiakkaiden säännöllinen paluu palvelun käyttöön osoittavat, että palvelulle on kysyntää. Jatkossa haluamme kehittää palvelua entistä enemmän käyttäjien palautteen pohjalta ja saada myös oman mobiilisovelluksen palvelulle, Hanhikoski visioi tiedotteessa kesällä 2015.

Nopeiden rahansiirtojen määrä kasvaa entisestään, kun niin sanottu SEPA-pikasiirtp pääsee Euroopassa täyteen vauhtiin. Tavoitteena on helpottaa rajat ylittävien elektronisten maksujen tekemistä reaaliaikaisina tilisiirtoina.

– Suuri osa tavallisista tilisiirroista Suomessa välittyy jo nyt maksajalta saajalle saman päivän aikana. SEPA-pikasiirto menee sen saajalle kymmenessä sekunnissa ympäri vuorokauden viikon jokaisena päivänä. Suomesta SEPA-pikasiirtopalveluun on liittynyt toistaiseksi vain Nordea, mutta ensi vuonna mukaan liittyy muitakin pankkeja, kertoo Finanssiala ry:n johtava asiantuntija Inkeri Tolvanen.

Hän ei tunne Hanhikosken kehittämää pikasiirtopalvelua eikä arvioi, voisiko sitä hyödyntää osana SEPA-pikasiirtoja.

– Pankit päättävät itse, mitä teknistä järjestelmää ne käyttävät rahansiirroissa, Tolvanen sanoo.

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti