Uutiset

Nordean liikevoitto parani kohisten – miljardin raja meni rikki

Markkinaosuudet nousivat Pohjoismaissa kautta linjan. Muun muassa asuntoluototus kohosi ennätystasolle.
Nordean liikevoitto nousi loka-joulukuussa 1,281 miljardiin euroon vuoden takaisesta 973 miljoonasta eurosta. Lehtikuva/Jussi Nukari

Nordean liikevoitto nousi loka-joulukuussa 1,281 miljardiin euroon vuoden takaisesta 973 miljoonasta eurosta. Koko vuoden liikevoitto parani 67 prosenttia ja oli noin viisi miljardia euroa.

–  Liiketoimintamme volyymit kasvoivat, ja kasvatimme markkinaosuuksiamme Pohjoismaissa kautta linjan. Asuntoluottojen volyymit kasvoivat kuusi prosenttia, samoin luotonanto pienille ja keskisuurille yrityksille, kertoo konsernijohtaja Frank Vang-Jensen tiedotteessa.

Asuntoluotot ja lainat pienille ja keskisuurille yrityksille nousivat viime vuonna ennätystasolle. Hoidossa oleva varallisuus kasvoi 17 prosenttia, joka on myös ennätys.

–  Asiakastoiminta vilkastui sekä digitaalisissa että henkilökohtaisissa palvelukanavissa, kun kehitimme monikanavaista toimintamalliamme edelleen. Esimerkiksi digipalveluissamme kirjautumisten kuukausittainen määrä kasvoi 22 prosenttia vuoteen 2020 verrattuna, Vang-Jensen sanoo.

Tavoitteet saavutettiin etuajassa

Vang-Jensenin mukaan Nordea saavutti vuodelle 2022 asettamansa taloudelliset tavoitteet vuoden etuajassa. Kaikki liiketoiminta-alueet ovat yltäneet jo omiin tavoitteisiinsa.

–  Kuvailisin nykyistä tilannettamme tärkeäksi virstanpylvääksi, josta on hyvä jatkaa eteenpäin, hän arvioi.

Nordea julkisti tänään uudet taloudelliset tavoitteensa vuodelle 2025. Vang-Jensen arvioi, että tavoitteet ovat kunnianhimoisia mutta realistisia. Pankki tavoittelee yli 13 prosentin oman pääoman tuottoa.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic