Uutiset

Nordean pääjohtaja saapui heti Helsinkiin: "Suomi on hyvä paikka pankillemme"

-Hyvää huomenta, aloitti Nordea-konsernin pääjohtaja Casper von Koskull tiedotustilaisuuden suomeksi pankin konttorilla Helsingin Vallilassa.

Von Koskull saapui toimittajien eteen sen jälkeen, kun Nordean hallitus päätti keskiviikkona siirtää pankin pääkonttorin Tukholmasta Helsinkiin.

Muutto on von Koskullin mukaan tarkoitus saada valmiiksi vuoden 2018 jälkipuoliskolla. Alustavasti hän toivoo pääkonttorin toimivan Helsingissä ensi vuoden lokakuussa.

Pääkonttorin muutto pitää kuitenkin hyväksyttää yhtiön osakkeenomistajilla, ja muutto vaatii taakseen kaksi kolmasosaa pankin osakkaista.

Hän painotti tiedotustilaisuuden aikana, että Nordea halusi Euroopan pankkiunionin valvonnan piiriin ja samalle viivalle eurooppalaisten kilpailijoidensa kanssa. Pankki arvioi säästävänsä satoja miljoonia euroja pankkien vakausmaksuissa, kun se siirtyy pankkiunionin valvonnan ja sääntelyn piiriin.

-Suomi on hyvä paikka pankillemme.

Neljästä pohjoismaisesta valtiosta ainoastaan Suomi kuuluu Euroopan pankkiunioniin.

-Meillä on neljä kotimarkkinaa. Emme poistu mistään kotimarkkinasta. Emme poistu Ruotsista. Emme koskaan poistu Ruotsista, hän totesi tiedotustilaisuudessa.

Von Koskull ei kuitenkaan halunnut kritisoida Ruotsin hallitusta, kun paikalla ollut ruotsalaistoimittaja kysyi, mitä valtio olisi voinut tehdä toisin.

-Valtion pitää tehdä oikea päätös valtiolle, pankin pitää tehdä oikea päätös pankille.

Toistaiseksi von Koskull ei osannut arvioida, kuinka paljon työpaikkoja tulee Helsinkiin pääkonttorin siirtymisen seurauksena. Hän ei vielä osannut myöskään sanoa, missä pääkonttori tulee fyysisesti olemaan. Hän kuitenkin totesi pitävänsä Vallilasta.

”Ei vaikuta asiakkaisiimme”

Pääjohtaja von Koskull halusi painottaa, että pankin asiakkaisiin muutto ei tule vaikuttamaan lyhyellä aikavälillä. Aiemmin Nordea on myös todennut, että pankki maksaa veronsa siihen maahan, jossa se toimii.

Suoran taloudellisen hyödyn sijaan muutosta tullee Suomelle mainehyötyä.

Tiedotustilaisuudessa kysyttiin myös, vaikuttiko Nordean johtajien oma kansallisuus muuttopäätökseen. Von Koskull on suomalainen, vaikka hän ei ole omien sanojensa mukaan asunut Suomessa 30 vuoteen. Myös hallituksen puheenjohtaja Björn Wahlroos on suomalainen.

Von Koskull kuitenkin painotti, että päätös tehtiin pitkän harkinnan, ei tunteiden pohjalta.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic