Uutiset

Nordean yt-neuvottelut tänä vuonna Suomen pahimpien joukossa

Yt-neuvottelut käynnistänyt Nordea arvioi, että työmäärä yhtiössä vähenee Suomessa noin 420 henkilötyövuotta. Nordealla on Suomessa noin 7 700 työntekijää.

Nordean neuvottelut ovat vähennystarpeessa mitattuna toiseksi pahimmat, joita Suomessa on tänä vuonna käyty.

SAK:n keräämän tilaston perusteella ainoastaan Transval Services Oy:n yt-neuvottelut, jotka koskivat S-ryhmän Kilon logistiikkakeskusta, olivat synkemmät. Transval Services Oy:n vähennystarpeeksi ilmoitettiin neuvottelujen alussa 470 henkilötyövuotta.

Seuraavana vanhassa tilastossa oli Tieto Oyj:n yt-neuvottelut, joiden vähennystarve teknologiapalveluissa ja tukitoiminnoissa oli 250 henkilötyövuotta. Kolmantena oli Nokia Oyj, jonka yt-neuvotteluissa vähennystarve oli aluksi 200 henkilötyövuotta. Nokian neuvottelut koskivat verkkoliiketoimintaa ja tukitoimintoja.

Edellä mainittujen kolmen yhtiön yt-neuvotteluissa lopullinen irtisanottujen määrä oli pienempi kuin alkuperäinen vähennystarve. SAK:n tilaston mukaan Transval Services Oy:n neuvottelujen jälkeen irtisanottiin 402 työntekijää, Tieto Oyj puolestaan irtisanoi 178 ja Nokia Oyj 170 työntekijää.

Lisäksi Kesko Oyj on irtisanonut tänä vuonna 206 työntekijää Siwojen ja Valintatalojen oston seurauksena.

SAK:n tilaston mukaan tänä vuonna yt-neuvotteluissa irtisanottujen määrä on ollut jyrkässä laskussa. Toistaiseksi yt-neuvotteluissa irtisanottuja on ollut alle 4 000, kun viime vuonna vastaava luku oli yli 8 000.

Nordean vähennystarpeen taustalla on yhtiön mukaan koko finanssialaa koskeva murros, joka heijastuu Nordean mukaan myös pankkien työvoiman tarpeeseen. Digitalisaation myötä pankkiasioita hoidetaan muualla kuin konttorissa.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic