Uutiset

Nousiaisissa käyttövesi keitettävä tiistaihin asti. Likaisesta vedestä sairastuneita on vajaat 200.

Nousiaisten kunnan asukkaiden on keitettävä talousvetensä ainakin ensi tiistaihin saakka, toteaa ympäristöterveydenhuollon johtaja Kaisa Nivola Nousiaisten kunnasta.

-Oletus on, että huomenna maanantaina otettavat ovat puhtaita, jolloin keittokehotuksen voi lopettaa tiistaina kun saamme lopulliset tulokset. Kloorausta jatkamme toistaiseksi, Nivola sanoo.

Epäilys saastuneesta käyttövedestä heräsi jo lauantaina kun alueen asukkaita alkoi sairastua vatsatautiin tavallista enemmän. Sunnuntai-iltaan mennessä sairastuneita kunnan alueella on lähemmäs pari sataa.

Sunnuntaina saaduissa vesinäytteissä oli lievää bakteeripitoisuutta, jonka vuoksi kuntalaisille annettiin vedenkeittokehotus ja yleinen vaaratiedote.

-Huomenna otamme uudet näytteet ja toivomme, että kloori on tehnyt tehtävänsä, Nivola kertaa vielä tilannetta.

Vedestä otetuista näytteistä on löytynyt koliformisia bakteereita sekä E.colia. Koliformiset bakteerit ovat merkki veden likaantumisesta ja E.colit ovat merkki ulosteperäisestä saastumisesta.

Kunnan vesiputkiverkoston kuntoa tutkittu jo pitkään, sillä putkistosta on etsitty mahdollista vuotokohtaa. Viime viikon alussa mahdollista vuotokohtaa on korjattu, jonka yhteydessä putkistoon on voinut päästä jokivettä.

-Me emme vielä tiedä, onko korjattu kohta nimenomaan se kohta, mistä jokivettä on päässyt tulemaan. Tämä on kuitenkin meidän oletuksemme, Nivola toteaa.

Kuntalaiset joutuvat keittämään talousvettä vähintään viiden minuutin ajan, jotta sitä voi käyttää esimerkiksi juomavetenä, hedelmien pesuun tai kahvin keittoon. Turun Sanomien mukaan pullotettu vesi on loppunut alueen K- ja S-kaupoista.

Varsinais-Suomessa sijaitsevassa kunnassa asuu vajaat viisituhatta asukasta.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic