Uutiset

Nykäsen kuolema nousi etusivuille ympäri Eurooppaa

Matti Nykäsen kuolinuutinen huomioitiin myös stern.de-sivustolla.

Mäkihyppylegenda Matti Nykäsen kuolema on huomioitu laajalti myös maailmalla. Ruotsalaislehti Aftonbladetin mukaan Suomi heräsi maanantaina shokkiin.

–  Nykänen oli eittämättä yksi Suomen suurimmista urheilijoista, lehti kirjoitti.

Aftonbladet muistutti myös Nykäsen alkoholiongelmasta, ”joka alkoi jo hänen aktiiviuransa aikana ja paheni myöhemmin”.

Kuva aftonbladet.se-sivulta.

Lehti siteeraa Nykäsestä tehtyä elokuvaa, jossa ex-maajoukkuevalmentaja Matti Pulli muisteli, miten he löysivät aikoinaan Nykäsen ympäripäissään kello neljä yöllä Holmenkollenilla. Saman päivän kisaa siirrettiin huonon sään vuoksi kahdella tunnilla, ja Nykänen hyppäsi kymmenen metriä pidemmälle kuin muut.

– Niin ylivoimainen hän oli, Pulli sanoi.

”Helvetti ei voi olla pahempi paikka kuin minun elämäni”

Aftonbladet muistuttaa myös Nykäsen elämän synkistä vuosista. Norjalaiselle Dagbladet-lehdelle antamassaan haastattelussa Nykänen sanoi aikanaan, ”ettei helvetti voi olla pahempi paikka kuin minun elämäni”.

Expressen otsikoi juttunsa: Suomalaislegenda kuoli. Lehti listaa Nykäsen saavutukset ja muistuttaa niin ikään tämän alkoholinkäytöstä sekä vankilatuomioista.

Kuva expressen.se-sivulta.

Saksalaislehti Sternin mukaan Nykänen oli ”yksi parhaista koskaan eläneistä mäkihyppääjistä, joka dominoi lajia tavalla, johon ei kukaan ennen häntä ollut pystynyt”.

Saksalaisen uutistoimisto DPA:n uutista Nykäsen kuolemasta on julkaistu laajalti saksalaisissa ja itävaltalaisissa lehdissä, muun muassa Osnabrücker Zeitungissa.

Kuva stern.de-sivustolta.

Uusimmat

Fingerpori

comic