Uutiset

Nyt-liike liittyy mukaan välikysymykseen al-Holista – Perussuomalaisten välikysymyksessä jo mukana myös kristillisdemokraatit

nyt-liikkeen puheenjohtaja ja ainoa kansanedustaja Hjallis Harkimo. Kuva: Joel Maisalmi

Nyt-liike lähtee mukaan oppositiopuolue perussuomalaisten välikysymykseen, joka koskee Syyriassa al-Holin leirillä olevien Suomen kansalaisten ja Suomesta leirille päätyneiden tilannetta.

–  Nettiparlamentin enemmistö oli tätä mieltä, perustelee päätöstä Twitterissä nyt-liikkeen puheenjohtaja ja ainoa kansanedustaja Hjallis Harkimo.

STT:n tietojen mukaan toinen pääoppositiopuolue kokoomus harkitsee, yhtyykö se perussuomalaisten välikysymykseen. Kokoomuksen eduskuntaryhmä päättää asiasta ylimääräisessä kokouksessaan.

Myös kristillisdemokraattien eduskuntaryhmän puheenjohtaja Päivi Räsänen kertoi myöhään tiistai-iltana tiedotteessa, että puolue lähtee mukaan välikysymykseen. Tiedotteessa perusteltiin, että Syyrian al-Hol leiriin liittyvissä suunnitelmissa on edetty pitkälle ilman selkeää poliittista päätöstä ja eduskunnan informoimista. Kristillisdemokraattien mielestä hallituksen pitää tuoda selkeästi ja rehellisesti esille, mitkä sen aikeet ovat leirillä olevien tuomisesta Suomeen.

Perussuomalaiset järjestää tänään kello 11 eduskunnassa tiedotustilaisuuden välikysymyksestä. Perussuomalaisten mielestä ulkoministeri Pekka Haaviston (vihr.) puheet eivät täsmää julkisuudessa olleiden tietojen kanssa. Perussuomalaisten mukaan täytyy selvittää, ollaanko Isis-perheitä tuomassa Suomeen, onko Haavisto puhunut totta aiheesta ja onko hän painostanut ulkoministeriön virkamiestä vaatimalla tältä lainvastaisia toimia Isis-perheiden tuomiseksi Suomeen.

Välikysymys on opposition järein ase, jonka tarkoituksena on mitata hallituksen tai ministerin nauttima luottamus. Hallituksen on vastattava välikysymykseen täysistunnossa viidentoista päivän kuluessa. Saatuaan vastauksen välikysymykseen eduskunta käy asiasta keskustelun, jonka päätteeksi äänestetään hallituksen tai ministerin luottamuksesta.

Asiasanat

Uusimmat

Näkoislehti

4.8.2020

Fingerpori

comic