Uutiset

"Nyt täytyy yrittää heittäytyä kiinnostavaksi" – Niinistö astui kampanjajunaan

Sauli Niinistön kampanjajuna on lähtenyt liikkeelle Helsingin rautatieasemalta kohti pohjoista.

-Nyt täytyy yrittää heittäytyä kiinnostavaksi, Niinistö lohkaisi, kun hän saapui median jo täyttämään junavaunuun.

Presidenttiehdokas puhalteli matkan aluksi käsiään lämpimiksi, koska junamatkaa edelsi noin tunnin kampanjan avaustilaisuus kolealla Helsingin Narinkkatorilla.

Niinistö ei usko, että paljon mikään muuttuu, kun presidentinvaaleihin tulee mukaan kahdeksas ehdokas, kansalaispuolueen Paavo Väyrynen.

-Ei minulla mitään vastaan ole, että hän tulee mukaan. Viime kisan aikana hän oli aika lailla vauhdissa.

Niinistö kertoi kirjaavansa kaikki toimensa kesäkuun alun jälkeen, koska Väyrynen voi olla eri mieltä vain niistä.

-Siihen asti hän kannatti minua, Niinistö huomautti.

Liikkeellä sunnuntaihin

Niinistö matkustaa vuorojen mukaisilla junilla etelästä pohjoiseen viikonlopun aikana.

Perjantaina Niinistön vaalitilaisuuksia on Helsingin lisäksi Riihimäellä ja Tampereella. Lauantaina vuorossa ovat Seinäjoki, Ylivieska ja Oulu. Sunnuntaina pysähdyspaikat ovat Kemi ja Rovaniemi.

Kampanjatilaisuuksissa Niinistön kanssa on keskustelemassa tunnettuja yhteiskunnallisia henkilöitä sekä paikallisten tiedotusvälineiden edustajia. Helsingin avaustilaisuudessa Niinistön kanssa keskustelivat kansanedustaja ja ulkoministerin rauhanvälityksen erityisedustaja Jutta Urpilainen (sd.) ja Suomen kirjailijaliiton tuore puheenjohtaja Sirpa Kähkönen.

Urpilainen korosti haluavansa sparrata rauhasta kaikkia presidenttiehdokkaita, jotka sitä vain haluavat. Presidenttiehdokkaista hän äänestää Tuula Haataista (sd.)

Teemana: Rauha ratkaisee

Myös Niinistön kampanjan sivut avautuivat perjantaina. Kampanjan teemana on Rauha ratkaisee. Sivuilla esitellään Niinistön ajatuksia rauhasta ja Suomesta. Niinistön mukaan Suomella on käyttöä rauhantyössä ja Suomi on ulkopolitiikassaan kokoaan suurempi.

-Tavoite on selkeä: Rakentaa siltaa idän ja lännen välille, esittää ratkaisuehdotuksia tai tarjota diplomatiasta tuttuja ”hyviä palveluksia”, jotta jännitys lieventyisi, sivustolla vakuutetaan.

Ulkopolitiikan lisäksi sivuilla on esillä yhteiskuntarauha, jossa korostetaan kaikkien pitämistä osallisena, ja luonnonrauha. Kampanjassa korostetaan ilmastonmuutoksen olevan luomakunnan yhteinen vihollinen. Esillä on myös naisten aseman parantaminen kehitysmaissa. Alaikäisten tyttöjen suojelu ja yleinen koulutustason nosto ovat Niinistön mukaan välttämättömiä

Muut avanneet jo kampanjansa

Muut presidenttiehdokkaat ovat avanneet kampanjansa jo aiemmin. Pisimpään presidenttiehdokkaana on kiertänyt jo puolitoista vuotta sitten keskustan ehdokkaaksi valittu Matti Vanhanen. Viimeisenä mukaan on tulossa kansalaispuolueen ehdokas Paavo Väyrynen, joka sai alkuviikosta kasaan vaadittavat 20 000 kannattajakorttia.

Presidentinvaalien odotetaan saavan vauhtia ensi viikolla, kun ensimmäiset television vaalitentit järjestetään keskiviikkona ja torstaina.

Presidentinvaalien ensimmäinen kierros on 28. tammikuuta. Vaalien mahdollinen toinen kierros järjestetään 11. helmikuuta.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic