Uutiset

Nyt virustartunnat kääntyivät laskuun – Vuorokaudessa 71 varmistettua tapausta, ylivoimainen pääosa tartunnoista Uudellamaalla

Koronatartunnat kääntyivät laskuun. Usean sairaanhoitopiirin alueella ei viime vuorokauden aikana todettu yhtään uutta laboratoriovarmistettu tapausta. Kuva: TONI REPO
Koronatartunnat kääntyivät laskuun. Usean sairaanhoitopiirin alueella ei viime vuorokauden aikana todettu yhtään uutta laboratoriovarmistettu tapausta. Kuva: TONI REPO

Suomessa on nyt Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) mukaan 1 384 varmistettua koronavirustapausta.

Todettujen tartuntojen määrä kääntyi laskuun. Vuorokaudessa uusia laboratoriovahvistettuja tartuntoja tuli eri sairaanhoitopiireissä 71, kun edellisen vuorokauden aikana uusi tartuntoja oli 95.

Ylivoimaisesti suurin osa tartunnoista on Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä. Niitä on nyt 896 eli HUS:n alueella todettiin 50 uutta tartuntaa.

Muualla maassa todettujen tartuntojen määrä kasvoi hitaasti tai viimeisen vuorokauden aikana ei ollenkaan. Esimerkiksi Pohjois-Pohjanmaalla viime vuorokauden aikana tuli kaksi uutta tartuntaa. Pirkanmaalla ja Keski-Suomessa ei yhtään.

THL:sta muistutetaan, että todellinen tartuntojen määrä on oletettavasti paljon suurempi, koska kaikkia tartuntaepäilyjä ei todenneta laboratoriossa.

Uudenmaan maakunta on nyt eristetty koronaviruksen leviämisen estämiseksi. Eristys jatkuu hallituksen päätöksen mukaisesti 19.4. saakka.

Koronavirukseen kuolleita on 13, joista 10 HUS:n alueella

THL:n maanantain tietojen mukaan Suomessa on nyt kuollut 13 ihmistä koronavirukseen.

Kuolleista valtaosa, kymmenen, on Helsingin yliopistollisen sairaalan erityisvastuualueella.

Tampereen, Oulun ja Kuopion yliopistosairaaloiden erityisvastuualueilla on yksi koronavirukseen menehtynyt kussakin.

Ainoastaan Turun yliopistosairaalan alueella erityisvastuualueella ei ole koronavirukseen kuolleita.

Koronapotilaita oli maanantaina sairaaloissa osastohoidossa 94 ja tehohoidossa 49 eli sairaalahoidossa on yhteensä 143.

Heistä 108 on Helsingin yliopistosairaalan erva-alueella. Useat aiemmin sairaalahoidossa olleet ovat THL:n mukaan jo parantuneet.

Uusimmat

Fingerpori

comic