Uutiset

Ohjelmatyöntekijöiden puheenjohtaja huolissaan MTV3:n uutisista mahdollisen yrityskaupan jälkeen – "Ei ollut yllätys"

MTV:n ohjelmatyöntekijät MOT ry:n puheenjohtaja Kari Pyrhönen on huolissaan siitä, miten mahdollinen uusi omistaja suhtautuu Mediahub-tuotantoyhtiön MTV3:lle tuottamiin uutisiin. Bonnierin omistama Mediahub olisi Pyrhösen arvion mukaan mukana kaupassa, jos Telia ostaa MTV3:n Bonnierilta.

-Luoja tietää, mitä mahdollinen uusi omistaja ajattelee uutisista. Toimiluvan mukaan uutisia on oltava, mutta missä laajuudessa niitä halutaan? Voidaanko jatkaa nykyisellä tavalla vai edellytetäänkö supistuksia. Uutiset ovat kuitenkin myös tärkeä alusta mainoksille ja niitä voidaan tehdä katteellisesti, Pyrhönen pohtii Lännen Medialle.

Ruotsalaismedia Resumen mukaan teleoperaattori Telia olisi ostamassa Bonnierin tv-toiminnan ja neuvotteluja olisi käyty syksystä lähtien.

Uutista oli Pyrhösen mukaan osattu jonkin verran uumoilla.

-Ei ollut yllätys. Olen itsekin spekuloinut, että Bonnier voi haluta jossain vaiheessa myydä MTV3:n, joka on tehnyt viime vuonnakin paljon tappiota. Tappiot eivät tosin johdu uutisista vaan muusta ohjelmatoiminnasta, joka ei tuottanut odotetusti. Ostajaehdokkaista ensimmäisenä mieleen ovat tulleet puhelinoperaattorit, Pyrhönen sanoo.

MTV3 sai hiljattain valtiolta kolmen miljoonan euron tuen, jonka odotetaan kohdentuvan uutistoiminnan tukemiseen.

-Olisin odottanut, että Bonnier olisi tuen saamisen myötä vielä katsonut tilannetta vuoteen 2019 asti. Yt-kierroksien aikana olen kyllä miettinyt, kuinka kauan Bonnier katselee tappiollista toimintaa ja pappa betalar. Ei katsele siis enää.

Uutisia MTV3:lle tuottava Mediahub työllistää verkkosivujensa mukaan suoraan noin 90 henkilöä sekä saman verran freelancereita eri tuotannoissa. Tuotantoyhtiöllä on muitakin tuotantoja kuin MTV3:n uutiset, joista Mediahubilla on määräaikainen sopimus.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic