Uutiset

Ohjelmatyöntekijöiden puheenjohtaja MTV:n myynnistä: "Elämme jatkossakin normaalielämää"

MTV:n ohjelmatyöntekijät MOT ry:n puheenjohtaja Kari Pyrhönen on luottavainen MTV:n uutistoiminnan tulevaisuuden suhteen, vaikka MTV:n omistaja vaihtuukin.

-En jaksa nyt olla huolissani uutistoiminnan tulevaisuudesta, koska Telia ilmoitti arvostavansa journalismia, Pyrhönen sanoi heti tiedotustilaisuuden jälkeen.

Hän viittaa Telian kuluttajaliikennetoiminnan johtajan Heli Partasen kommenttiin, jonka mukaan Telia haluaa kehittää uutistoimintaa.

Pyrhönen kertoi työntekijöiden miettineen ennen kauppojen varmistumista, muistaako Telia Mediahubin roolia MTV:n uutistuotannossa.

Mediahub tuottaa MTV:lle Seitsemän uutiset ja Kymmenen uutiset, Huomenta Suomen ja MTV.fi-verkkotoiminnan. Lisäksi Mediahub vastaa Suomi Areenan tuotannosta.

-Suomi Areena jatkuu ensi vuonnakin, jos Mediahubin annettaan jatkaa toimintaansa.

Uutisiin tulossa facelifting

Telian ja Bonnierin väliseen kauppaan vaaditaan vielä Kuluttajaviraston hyväksyntä. Aikaa siihen voi mennä yli vuosi.

-Elämme jatkossakin normaalielämää. Suunnittelemme uudistuksia, muun muassa faceliftingin uutisten ulkonäköön. Siihen ei kannata vajota, ettei tekisi mitään tulevan vuoden aikana, Pyrhönen korostaa.

Mediahubissa on noin 90 työntekijää.

-Meitä oli uutisissa aikanaan 150. Yt-neuvotteluissa on lähtenyt 60 työntekijää. En usko, että tulee taas uusia yt-neuvotteluja, meitä on jo nyt niin vähän. Jos joudumme vähentämään väkeä, joudumme myös lopettamaan ohjelmia, Pyrhönen toteaa.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic