Uutiset

Oikeus lykkäsi rikollisjengi United Brotherhoodin laajan rikosvyyhdin käsittelyä koronaepidemian takia – Uusi yritys kesäkuun alussa

Rikollisjärjestö United Brotherhoodia koskevan laajan rikosvyyhdin käsittelyn piti alkaa tänään Itä-Uudenmaan käräjäoikeudessa. Syytetyt vaativat käsittelyn siirtämistä koronaepidemian takia.
Itä-Uudenmaan käräjäoikeus aloitti rikollisjärjestö United Brotherhoodin rikosvyyhdin käsittelyn tiistaiaamuna. Käsittely päättyi heti alkuunsa.

Rikollisjärjestö United Brotherhoodin (UB) rikosvyyhdin käsittely alkoi tänään Itä-Uudenmaan käräjäoikeudessa ja päättyi heti alkuunsa.

Paikan päällä istuntoa seuraavan Ilta-Sanomien mukaan käräjäoikeus on tehnyt päätöksen lykätä käsittelyä koronaepidemian takia.

Oikeus tiedotti maanantaina, että se joutuu käsittelemään istunnon aluksi sitä, voidaanko oikeuskäsittelyä järjestää koronaepidemian jyllätessä.

Ilta-Sanomien mukaan muiden muassa Holopaisen asianajaja vaati käsittelyn lykkäämistä.

Syyttäjä sen sijaan vastusti käsittelyn lykkäämistä, sillä osa syytetyistä on vangittuina. Lain mukaan rikosjutut, joissa syytetyt ovat tutkintavankeudessa, on käsiteltävä mahdollisimman nopeasti.

Käräjäoikeuden päätöksen mukaan käsittely aloitetaan viimeistään 1. kesäkuuta. Tarvittaessa oikeus tekee asiasta uuden ratkaisun.

Varsinainen istunto istutaan Vantaan vankilassa, mutta yleisö pääsi seuraamaan istuntoa videoyhteyden kautta käräjäoikeuden tiloissa. Lännen Media ei koronaepidemian takia seurannut istuntoa paikan päällä.

Syyttäjä vaatii jengin 48-vuotiaalle johtajalle Tero Holopaiselle ja 37 muulle jengiläiselle sekä jengin toimintaan kytkeytyneelle henkilölle rangaistusta lukuisista törkeistä rikoksista.

Rikosepäilyt liittyvät rikollisjärjestön Helsingin osaston toimintaan.

Syyttäjä vaatii jutussa rangaistusta muun muassa törkeistä huumausainerikoksista, törkeistä ampuma-aserikoksista, törkeistä kätkemisrikoksista, törkeästä ryöstöstä ja törkeästä pahoinpitelystä.

Juttuvyyhti on osa viranomaisten pyrkimystä lopettaa UB:n toiminta Suomessa.

Krp on määritellyt UB:n Suomen vaarallisimmaksi rikollisjärjestöksi.

Poliisihallitus vaatii jengin lakkauttamista. Lakkauttamisasian käsittelyn oli tarkoitus alkaa oikeudessa huhtikuussa, mutta sen käsittelyä on siirretty koronatilanteen takia.

Oikaisu: Alkuperäisessä jutussa väitettiin virheellisesti, että UB:n Tero Holopainen olisi 38-vuotias. Todellisuudessa hän on 48-vuotias.

Uusimmat

Fingerpori

comic