Uutiset

Oikeus salli dieselautojen ajokiellot Saksassa – vanhan auton omistajat vaikeuksissa saastuneimmissa kaupungeissa

Kaupungit saavat laittaa dieselautoille ajallisia ja alueellisia ajokieltoja keskustoissaan. Saksan liittotasavallan hallinto-oikeus ilmoitti Leipzigissa päätöksestään, joka mukaan ajokiellot ovat Saksan lain mukaisia.
Päätöksestä ilmoittaneen tuomari Andreas Korbmacherin mukaan ajokiellot pitää kuitenkin toteuttaa kohtuullisina.
Ajokieltoja on suunniteltu suurimpiin kaupunkeihin, joiden keskustojen kaduilla hengitysilman typpidioksidipitoisuuksien vuosittaiset keskiarvot ylittävät EU:ssa päätetyn raja-arvon. Ajokielloista on alustavia päätöksiä jo Stuttgartissa ja Düsseldorfissa. Lännen Media kertoi aiemmin, että ajokiellot huolestuttavat monia vanhojen dieselautojen käyttäjiä.
Kiellot eivät koske aivan uusimpia dieselautoja, jotka täyttävät viimeisimmät Euro 6 -päästönormit. Näiden autojen osuus kaikista käytössä olevista dieselautoista on erittäin pieni.
Osa vanhoista dieselautoista voidaan korjata niin, että niiden typpidioksidipäästöt saadaan Euro 6 -säädösten mukaisiksi. Remontti on kuitenkin yleensä tuhansien eurojen arvoinen eikä onnistu kaikkiin autoihin.
Autot, jotka eivät pääse päästöjensä takia ajokieltoalueille, ovat edelleen vapaasti käytettävissä muualla Saksassa. Kuluttajien kiinnostus uusia ja käytettyjä dieselautoja kohtaan on silti jo rajusti laskenut Saksassa.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti