Uutiset

Oikeuskanslerille viisi kantelua Maria Ohisalon kansliapäällikkönimityksestä - "Epäillään, että nimitys on tehty poliittisin perustein", kertoo kanteluita käsittelevä esittelijäneuvos.

Yhdenvertaisuusvaltuutettu Kirsi Pimiän valinnasta sisäministeriön kansliapäälliköksi on tehty viisi kantelua oikeuskanslerinvirastoon. Kuva: Mauri Ratilainen
Yhdenvertaisuusvaltuutettu Kirsi Pimiän valinnasta sisäministeriön kansliapäälliköksi on tehty viisi kantelua oikeuskanslerinvirastoon. Kuva: Mauri Ratilainen

Oikeuskanslerinvirastoon on tehty viisi kantelua sisäministeriön kansliapäällikkönimityksestä.

Hallitus nimitti kansliapäälliköksi varatuomari, oikeustieteen kandidaatti Kirsi Pimiän tammikuun lopulla.

Esittelijäneuvos Maija Salo oikeuskanslerinvirastosta kertoo, että kanteluissa epäillään, että nimitys on tehty poliittisin perustein.

Kansliapäällikköehdokkaista syntyi kova poliittinen väittely jo ennen Kirsi Pimiän valintaa, sillä hakijoiden joukossa olevaa Suojelupoliisin päällikköä Antti Pelttaria pidettiin myös vahvana ehdokkaana.

Pimiä oli sisäministeri Maria Ohisalon (vihr.) suosikki. Pimiä on toiminut vihreiden eduskuntaryhmän lainsäädäntösihteerinä. Hänet valittiin tehtävään yhdenvertaisuusvaltuutetun virasta.

Pelttari oli ennen Supon päällikkyyttä sisäministeri Anne Holmlundin (kok) poliittisena valtiosihteerinä ja sisäministeriön kansainvälisten asioiden yksikön ylijohtajana.

Pimiä on jo aloittanut viisivuotisen virkakautensa kansliapäällikkönä.

Kantelut aiotaan käsitellä oikeuskanslerin virastossa muutaman kuukauden kuluessa.

Kansliapäällikön virkaa haki 13 henkilöä.

Kantelijoiden joukossa ei ole yksikään virkaa hakeneista.

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti