Uutiset

Oikeuskanslerin nimityksen valmistelu siirtyy vasta valitulle uudelle oikeusministerille

Uuden oikeuskanslerin valinnan valmistelu siirtyy tulevalle oikeusministerille Antti Häkkäselle (kok.) Valinta piti tulla jo viime viikolla oikeus- ja työministeri Jari Lindströmin (ps.) valmistelemana valtioneuvostoon, kun asia yllättäen siirrettiin tuonnemmaksi.

Häkkänen sanoi, että hän käy asiakirjat perusteellisesti läpi ja tarvittaessa järjestää oikeuskansleriksi hakijoiden uudet haastattelut. Hän ei osannut sanoa, milloin oikeuskanslerin valinta tulee valtioneuvoston istuntoon.

– Oikeuskansleri on yksi tärkeimpiä juristeja tässä maassa. Hän on valtioneuvoston lainopillinen neuvonantaja. Aion tehdä harkinnan huolella, sillä valittava saattaa olla tehtävässään seuraavat viisitoista vuotta, Häkkänen sanoi.

Nykyinen oikeuskansleri Jaakko Jonkka jää eläkkeelle toukokuun alusta. Oikeuskanslerin nimittää tasavallan presidentti valtioneuvoston esityksestä.

Oikeuskansleri valvoo, että viranomaiset noudattavat voimassa olevaa oikeutta. Hän valvoo myös perusoikeuksien ja ihmisoikeuksien toteutumista.

Kokoomuksen eduskuntaryhmä valitsi kansanedustaja Antti Häkkäsen uudeksi oikeusministeriksi torstaina. Presidentti nimittää hänet tehtäväänsä 5. toukokuuta. Jari Lindströmille jää työministerin salkku. Aki Taponen – Lännen Media)

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic