Uutiset

Old Traffordin protesti kehittyi vauhdilla vaaralliseksi

Poliisi, liigajohto, ManU ja Liverpool jäivät vaille vaihtoehtoja - valioliigaottelu oli pakko perua.
Seura hyväksyi fanien mielenilmauksen, jonka keskeinen viesti oli hankkiutua eroon Glazerin perheen omistuksesta. Yhdysvaltalaisomistus on ärsyttänyt kannattajia pitkään, ja nyt tunteita kuohuttaa Unitedin taannoinen ilmoitus suurseurojen Superliigasta. Lehtikuva// AFP Oli Scarff

Kaikki osapuolet hyväksyivät Manchester Unitedin ja Liverpoolin valioliigapelin perumisen sunnuntain mielenosoitusten takia.

Ottelusiirrolle ei jäänyt vaihtoehtoa, kun ManUn yhdysvaltalaisomistusta vastustavat fanit onnistuivat tunkeutumaan pelikentälle Old Traffordilla.

Ottelu peruttiin poliisin, liigajohdon ja joukkueiden yhteisellä päätöksellä.

Seura hyväksyi fanien mielenilmauksen, jonka keskeinen viesti oli hankkiutua eroon Glazerin perheen omistuksesta. Yhdysvaltalaisomistus on ärsyttänyt kannattajia pitkään, ja nyt tunteita kuohuttaa Unitedin taannoinen ilmoitus suurseurojen Superliigasta.

ManU vetäytyi muiden englantilaisseurojen tavoin nopeasti hankkeesta, joka herätti kiivasta arvostelua ja on ainakin toistaiseksi kuopattu.

–  Fanimme suhtautuvat Manchester Unitediin intohimoisesti, ja tunnustamme täysin heidän oikeutensa mielipiteidensä ilmaisuun ja myös muut rauhanomaiset protestit, Unitedin johto kommentoi sunnuntain tapahtumia.

–  On kuitenkin valitettavaa, että mielenilmauksilla on häiritty joukkuetta sekä saatettu muut kannattajat ja poliisi vaaraan.

Mielipiteet sallitaan, väkivaltaa ei

Linjaus oli selvästi tehty yhdessä liigajohdon kanssa.

–  Ymmärrämme ja kunnioitamme tunteiden voimaa, mutta tuomitsemme samalla kaikenlaisen väkivallan, ilkivallan, tunkeutumisen yleisöltä suljetulle alueelle ja varsinkin koronamääräysten rikkomiset, liiga ilmoitti.

–  Faneilla on useita kanavia, joiden kautta he voivat ilmaista kantansa, joten emme voi hyväksyä pienen vähemmistön tänään nähtyjä toimia.

Liverpoolin seurajohto kertoi hyväksyneensä ottelusiirron tilanteessa, jossa pelaajien ja joukkueen muun henkilökunnan turvallisuutta ei voitu enää varmistaa.

–  Oli selvää, ettei ihmisten turvallisuutta voitu enää taata nopeasti laajentuneessa tilanteessa, Liverpool totesi tiedotteessaan.

Anteeksipyyntö ei riitä

Sekä United että Liverpool ovat tiettävästi olleet kantavia voimia Superliiga-suunnitelman taustalla. ManUn seurajohto pyysi ratkaisua nöyrästi anteeksi samalla, kun seura ilmoitti vetäytyvänsä hankkeesta.

Seuran hallituksen jäsenen Joel Glazerin anteeksipyyntö ei kuitenkaan lepyttänyt faneja, joita ärsyttää seuran omistajilleen maksamat mittavat osingot ja lainojen korot.

ManU voitti Valioliigan mestaruuden viimeksi 2013, kun edustusjoukkue oli vielä legendaarisen valmentajan Alex Fergusonin komennossa.

Osa faneista syyttää toivottua huonommasta menestyksestä omistajia ja heihin liittyen seuran rahankäyttöä.

Unitedin entisen kapteenin Gary Nevillen mielestä kyse on liigaseurojen yhteisestä ongelmasta.

–  On kyse fanien valtavasta tyytymättömyydestä, eikä kyse ole vain Manchester Unitedista. Fanit ovat mielestäni ilmaisseet koko maassa, ettei entinen meno voi enää jatkua, Neville kommentoi tapausta Sky Sportsilla.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic