Uutiset

Öljyn hinta lähenteli jo 140 dollaria – lähestyy ennätyskorkeaa hintaa

Öljyn hinta jatkaa nousuaan. Brent-viitelaadun hinta lähenteli jo 140 Yhdysvaltain dollaria tynnyriltä, kun elektroninen kaupankäynti avautui Suomen aikaan yöllä. Lehtikuva/Lehtikuva

Öljyn hinta jatkaa nousuaan. Brent-viitelaadun hinta lähenteli jo 140 Yhdysvaltain dollaria tynnyriltä, kun elektroninen kaupankäynti avautui Suomen aikaan yöllä.

Nousupiikin jälkeen öljylaadun hinta laski lähemmäs 129 dollaria tynnyriltä, mikä on kuitenkin yli yhdeksän prosenttia enemmän kuin kaupankäynnin päättyessä perjantaina. Myös muiden viitelaatujen hinnat olivat nousussa.

Brent-viitelaadun ennätyskorkea hinta kirjattiin kesällä 2008, kun tynnyrin hinta oli 147,50 dollaria.

Yhdysvaltain ulkoministeri Antony Blinken sanoi sunnuntaina, että maa käy aktiivisesti keskusteluja Euroopan maiden kanssa Venäjän öljytuonnin kieltämiseksi.

Brent-viitelaadun hinta on noussut 33 prosenttia sen jälkeen, kun Venäjä hyökkäsi Ukrainaan noin puolitoista viikkoa sitten. Venäjä on yksi maailman suurimmista öljyntuottajamaista.

Kullan hinta nousi yli 2 000 dollariin unssilta

Aasialaispörssien avautuessa maanantaina kullan hinta nousi yli 2  000 Yhdysvaltain dollariin unssilta. Sijoittajat ovat usein kurssien laskiessa etsineet varoilleen turvapaikkaa kullasta.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic