Uutiset

Olutfestarit, konsertti, kirjatapahtuma - oliko jokin näistä Turun hyökkäyksen alkuperäinen kohde?

Turun puukkoiskusta epäilty Abderrahman Bouanane päätyi Turun kauppatorille harkittuaan ensin iskua toiseen paikkaan, kertoi keskusrikospoliisin päällikkö Robin Lardot torstaina sisäministeriön toimittajatapaamisessa. Lardot paljasti, että Bouanane peräytyi suunnitelmistaan viime hetkellä, koska kohteessa oli liian paljon väkeä.

Lardot ei torstaina kertonut mikä tuo vaihtoehtoinen kohde oli. Myöskään jutun tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Olli Töyräs ei halua kommentoida puukottajan kohteita. Lardotin mukaan poliisi ei enää epäile Bouananen hakeneen uhreikseen naisia, koska alkuperäisessä kohteessa uhreiksi olisi valikoitunut myös miehiä.

Turussa oli iskun tapahtumapäivänä 18. elokuuta käynnissä useita tapahtumia. Yksi potentiaalinen iskukohde olisi voinut hyvin olla Turun Vanhalla suurtorilla järjestetty olutfestivaali. Poliisin mukaan Bouanane nauhoitti manifestinsa Turun tuomiokirkon edustalla ennen tekoaan. Olutfestivaalit olivat käynnissä samaan aikaan aivan Tuomiokirkon vieressä.

Bouanane iski keskustassa muutamaa minuuttia yli neljän. Tuomiokirkolta kuluu kävellenkin vain viitisen minuuttia Kauppatorille.

Suuret oluet, pienet panimot -tapahtuman johtaja Pekka Kääriäinen kertoo, että tapahtuma-alueella oli tuohon aikaan noin 600-700 asiakasta. Ovet oli avattu jo puoliltapäivin.

-Meidän tapahtumassamme ollaan aitojen sisäpuolella ja tuolloin ovellakin oli useita järjestyksenvalvojia. Meidän järjestelymme näyttävät varmasti siltä, että meille on vaikea tulla minkään teräaseen kanssa, Kääriäinen sanoo.

Hänen mukaansa festivaalien asiakkaina oli melko tasaisesti sekä miehiä että naisia.

Hän kertoo, että festivaalialueella nostettiin valmiutta heti kun tieto noin puolen kilometrin päässä tapahtuneesta iskusta saavutti järjestäjät. Festivaali järjestettiin uudelleen viime viikonloppuna Oulussa. Sinne järjestäjät hankkivat varmuuden vuoksi myös metallinpaljastimia.

Iskupäivänä Turun keskustassa vietettiin myös urbaani festivaali Turbaania. Siihen liittyvä elokuvatapahtuma Camera Obscura alkoi Tuomiokirkon edustalla yhdeltä iltapäivällä. Tuomiokirkon ja Kauppatorin välisellä reitillä sijaitsevalla Vähätorilla alkoi puoliltapäivin Booktori-kirjanmyyntitapahtuma. Alkuillan aikana eri puolilla keskustaa oli tarkoitus pitää myös pienimuotoisia konsertteja. Edellisenä iltana Turussa oli vietetty Taiteiden Yötä.

Lardot kertoi torstaina, että Bouananen suunnitelmissa oli myös vaihtoehtoinen isku toiselle päivälle. Siitä ei ole tietoa, oliko tuo kohde Turussa vai muualla.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic