Uutiset

OP aloittaa massiiviset yt-neuvottelut – pääluottamusmiehen mukaan henkilöstövähennykset eivät ole tavoitteena

Uusi toimintatapa selkeyttää vastuita, vähentää päätöksentekotasoja ja ohjaa toimintaa asiakkaiden tarpeiden mukaisesti, kertoo pääjohtaja Timo Ritakallio.

OP aloittaa yhteistoimintaneuvottelut, jotka koskevat OP:n keskusyhteisökonsernin henkilöstöä ja yhteensä noin 6 000 henkilöä.

OP:n keskusyhteisökonsernin pääluottamusmies Eija Laurila sanoo, että henkilöstövähennykset eivät ole ensi viikolla alkavien yt-neuvottelujen tavoitteena.

– Näin meille on kerrottu, eikä esityksessä ole mitään mainintaa tarpeesta työntekijöiden määrän vähentämiseksi, Laurila toteaa.

Organisaatiomuutoksen ohessa tavoitteena on alentaa keskusyhteisökonsernin kokonaiskustannuksia vuositasolla 100 miljoonalla eurolla.

– Säästöt tulevat työn uudelleen organisoimisesta, esimerkiksi siitä että toimihenkilöt saavat jatkossa enemmän vastuuta omasta työstään ja niihin liittyvistä päätöksistä. Asiat etenevät nopeammin, kun kaikille ratkaisuille ei aina tarvitse pyytää lupaa väliportaalta, Laurila kertoo.

Neuvottelut eivät koske OP-ryhmän osuuspankkeja. Neuvottelujen ulkopuolella ovat myös Helsingin OP-Kiinteistökeskus, Pohjola Terveys ja OP-Eläkekassa sekä OP Yrityspankkikonsernin Baltian toiminnot.

Keskusyhteisökonsernissa on tarkoitus tehdä muutoksia sekä organisaatiorakenteisiin, työtehtäviin että toimintatapoihin.

– Suunniteltu organisoituminen on alku suurelle kulttuurimuutokselle OP:n keskusyhteisössä. Olemme kokeilleet ketterää toimintatapaa yksittäisissä kehittämishankkeissa hyvin tuloksin, ja tavoitteena on nyt laajentaa toimintamalli vaiheittain koko keskusyhteisöön. Uusi toimintatapa selkeyttää vastuita, vähentää päätöksentekotasoja ja ohjaa toimintaa asiakkaiden tarpeiden mukaisesti, kertoo pääjohtaja Timo Ritakallio.

OP-ryhmän keskusyhteisökonserni on ilmoittanut jatkavansa organisoitumista kesäkuussa valitun uuden johtokunnan mukaisesti. Suunnitelman mukaan osa nykyisistä tehtävistä lakkaa tai muuttuu oleellisesti, mutta samaan aikaan avautuu merkittävä määrä uusia tehtäviä, joita pyritään tarjoamaan mahdollisimman monelle.

Yhteistoimintaneuvottelut alkavat 1. lokakuuta 2018 ja kestävät vähintään kuusi viikkoa, elleivät osapuolet sovi neuvottelujen päättämisestä aiemmin.

Uutista korjattu klo 11.15: Yt-neuvottelujen ulkopuolelle jää Helsingin OP-kiinteistökeskus.

Uusimmat

Fingerpori

comic