Uutiset

Op-pankkiryhmä aloittaa yt-neuvottelut – Irtisanomisuhan alla on 250 työpaikkaa

Yt-neuvottelujen syynä on Osuuspankin toimintatapojen muutos. Kuva on Osuuspankin tulosinfosta vuodelta 2017. Oikealla entinen pääjohtaja Reijo Karhinen. Kuva: Joel Maisalmi
Yt-neuvottelujen syynä on Osuuspankin toimintatapojen muutos. Kuva on Osuuspankin tulosinfosta vuodelta 2017. Oikealla entinen pääjohtaja Reijo Karhinen. Kuva: Joel Maisalmi

Op-pankkiryhmä ilmoitti tiistaina aloittavansa yhteistoimintaneuvottelut yrityspankki- ja vakuutusliiketoimintayksiköissään. Yksiköissä on 3 000 työntekijää.

Op-ryhmän henkilöstöjohtajan Hannakaisa Länsisalmen mukaan valtaosa, 2 000 henkilöä, työskentelee Helsingissä. Loput työskentelevät Tampereen, Kuopion, Oulun ja Turun yksiköissä.

Alustavan arvion mukaan irtisanomisuhan alla on 250 henkilöä.

Ensi maanantaina alkavat neuvottelut kestävät vähintään kuusi viikkoa, elleivät osapuolet sovi neuvottelujen päättämisestä aiemmin.

”Johdonmukainen jatkumo”

Yhteistoimintaneuvottelujen syynä on toimintatapojen muutos. Viime syksynä pankkiryhmä otti käyttöön niin sanotun ketterä-toimintamallin. Tuolloin malli otettiin käyttöön vähittäispankkiliiketoiminnassa ja kehittäminen ja teknologia -toiminnassa. Niiden yhteydessä pidetyissä yt-neuvotteluissa irtisanottiin 20 henkilöä.

Nyt mallia on tarkoitus laajentaa yrityspankki- ja vakuutusliiketoimintoihin.

– Tämä on hyvin johdonmukainen jatkumo viime syksyn toimintatapauudistukselle. Meillä on noin seitsemän kuukauden opit tästä mallista, ja tulokset ovat olleet hyvät, Länsisalmi kertoo Lännen Medialle.

Toimintamalli perustuu itseohjautuviin matalan organisaation tiimeihin.

– Meille on tullut sekä asiakkailta ja organisaatioilta palautetta, että olemme hitaita, kankeita ja byrokraattisia. Tällä toimintatavalla pyrimme uudistumaan, jotta pystyisimme reagoimaan ketterämmin esimerkiksi asiakkailta tuleviin tarpeisiin.

Tilalle uusia tehtäviä

Irtisanomisuhan alla oleville työntekijöille pyritään Länsisalmen mukaan tarjoamaan uusia tehtäviä yhtiössä.

– Viime syksyn yhteisneuvottelujen päätteeksi moni löysi uuden roolin yhtiössä. Sama menettely on myös tässä prosessissa.

Sitä, kuinka paljon uusia tehtäviä sitten syntyy, Länsisalmi ei osaa arvioida, mutta hänen mukaansa kyse on ”merkittävästä määrästä”.

– Numeroita en pysty tässä vaiheessa heittämään. Neuvottelut alkavat maanantaina, jolloin asiat tarkentuvat.

Uusimmat

Fingerpori

comic