Uutiset

OP:n eläköityvä Karhinen päihitti tuloissa seuraajansa – usealla pankinjohtajalla miljoonatienestejä

Finanssikonserni OP Ryhmän eläköityvä pääjohtaja Reijo Karhinen pesee tuloillaan seuraajansa Timo Ritakallion selvästi. Tammikuussa eläkkeelle jäävä Karhinen tienasi vuonna 2016 ansiotuloja runsaat 1,5 miljoonaa euroa. Pääomatuloja Karhisella oli runsaat 6 700 euroa.

Eläkeyhtiö Ilmarisen toimitusjohtajana tällä hetkellä työskentelevä Ritakallio ansaitsi puolestaan yhteensä runsaat 806 600 euroa, josta pääomatuloja oli vajaat 8 000 euroa. Ritakallion on määrä aloittaa Suomen suurimpiin kuuluvan finanssikonsernin OP Ryhmän johdossa maaliskuussa 2018.

Wahlroos tulokärjessä

Nordean hallituksen puheenjohtaja Björn Wahlroos ansaitsi viime vuonna yli liki 22,3 miljoonaa euroa. Valtaosa hänen tienesteistään tulivat pääomatuloista: ansiotuloja Wahlroosilla oli verotietojen mukaan runsaat 573 000 euroa.

Hänellä oli kaikkiaan Suomen seitsemänneksi suurimmat tulot vuonna 2016.

Wahlroos maksaa veroja osin myös Suomeen, vaikka hän on kirjoilla Ruotsissa. Kaikkiaan hän maksoi veroja lähes 7,7 miljoonaa euroa.

Pankkikonserni Nordea on siirtämässä pääkonttoriaan Suomeen tulevina vuosina. Nordean konsernijohtaja Casper von Koskull on itse suomalainen, mutta hän on vuosien ajan asunut ulkomailla. Konsernijohtaja vaihtanee asuinmaata Nordean pääkonttorin mukana.

Nordean Suomen-yhtiön toimitusjohtaja Ari Kaperi puolestaan ylsi runsaan miljoonan euron ansioihin viime vuonna. Kaperin ansiotulot olivat noin 986 000 euroa, kun taas pääomatuloja hänellä oli vajaat 62 000 euroa.

Suomessa toimivista suurista henkilöpankeista Danske Bankin Suomen-yhtiön johtaja Risto Tornivaara jäi kilpailijapankkien kollegoiden ansiotasosta. Hänen ansionsa olivat viime vuonna yhteensä vajaat 487 000 euroa.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic