Uutiset

Orpo: Alkoholi- ja polttoaineveroon voi tulla korotuksia, jottei työn verotus kiristy

Valtiovarainministeri Petteri Orpo (kok.) hakee haitta- ja ympäristöverojen korotuksesta tilaa sille, ettei ansiotulojen verotus ensi vuonna kiristyisi. Hän sanoo, että hallitus käy läpi koko välillisten verojen listan arvioidakseen tilannetta.

-Minun katseeni on haitallisten asioiden verottamisen puolella. Silloin tarkastelussa ovat tupakka- ja alkoholivero, polttoainevero ja niin edelleen, Orpo sanoi kokoomuksen eduskuntaryhmän kesäkokouksen yhteydessä Kouvolassa.

Eurooppa- ja kulttuuriministeri Sampo Terho (uv.) linjasi maanantaina, ettei sähkö- ja bensaveroa saisi Sinisen ministeriryhmän mielestä nostaa. Hallituksen verotyöryhmä aloittaa ensi vuoden verotuksen puimisen vielä tällä viikolla.

Orpo täsmensi, ettei hän ota vielä varsinaisesti kantaa minkään yksittäisen veron noston puolesta, vaan haluaa siirtää verotuksen painopistettä välilliseen verotukseen työn ja yrittämisen verottamisesta.

Kilpailukykysopimukseen sisältyvät maksumuutokset uhkaavat nostaa palkansaajien tuloverotusta ensi vuonna. Orpo painotti, ettei kyse siten ole tuloverotuksen keventämisestä, vaan kiristysten estämisestä.

-Minusta olisi hyvä luoda pohjaa maltilliselle palkkaratkaisulle sillä, että pystyttäisiin estämään tämä verotuksen kiristyminen.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic