Uutiset

Orpo ikävöi vanhoja sdp:n vastuunkantajia – "Nyt on tämän vuosituhannen vasemmistolaisin hallitus"

Kokoomuksen puheenjohtajan Petteri Orpon mukaan hallitus puhuu hyvinvointiyhteiskunnan kehittämisestä, mutta uskottavia keinoja sen rahoituksen turvaamiseksi ei näy, eikä kuulu. Kokoomus aikoo esitellä työllisyyspaketin, joka toisi Suomeen 60 000 uutta työpaikkaa.
Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo puhui tänään kokoomuksen johdon kokouksessa Turussa. Kuva: -
Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo puhui tänään kokoomuksen johdon kokouksessa Turussa. Kuva: -

Kokoomuksen johto on tänään ja keskiviikkona koolla Turussa. Puheenjohtaja Petteri Orpo arvioi puheensa aluksi, että Rinteen hallitus on tämän vuosituhannen vasemmistolaisin hallitus.

– Toivotan lämpimästi voimia kaikille lipposlaisille demareille ja haglundilaisille rkp:laisille. Tätä järkevää ja pragmaattista vastuullisen taloudenpidon, kansainvälisyyden ja oikeudenmukaisuuden yhdistelmää nykyhallitus kipeästi kaipaisi.

Orpon, entisen valtiovarainministerin, mukaan valtiovarainministeri Mika Lintilän (kesk.) budjettiesitys on esimakua siitä, mitä Suomelle on luvassa.

– Velkaantuminen kasvaa, julkiset menot paisuvat, mutta strategisia muutoksia ei saada aikaan. Pääministerinkin jutut pyörivät toista kuukautta aktiivimallin ympärillä, vaikka maailma ympärillä puhuu aivan muusta. Puhutaan kauppasodasta, brexitistä ja Saksan yskivästä taloudesta. Talouskasvu hyytyy maailmalla ja Euroopassa.

Orpon mukaan nyt pitäisi puhua siitä, miten heikkenevään tilanteeseen reagoidaan ja hyvinvointiyhteiskunnan palvelut turvataan. Sen sijaan hallitus ahmii edellisen hallituksen vaivalla säästöön keräämät siemenperunat.

Kokoomus tekee työllisyyspaketin

Orpo sanoi, että Antti Rinteen hallituksen ohjelmaa ei voi sanoa hyvinvointiyhteiskuntaa uudistavaksi ohjelmaksi.

– Se on kuin ottaisi neljän vuoden köllöttelytauon ennen kuin todelliset ratkaisut on pakko tehdä. Työllisyystavoitteen saavuttamiseksi tarvittavat keinot loistavat poissaolollaan.

Kokoomus aikoo Orpon mukaan esittää konkreettisen työllisyyspaketin, joka toisi Suomeen 60 000 uutta työpaikkaa, ja josta päätöksiä voitaisiin tehdä jo heti budjettiriihessä.

– Kehotan hallitusta lukemaan tarkasti läpi ohjelman, koska sen hyviä ideoita saa myös lainata Suomen hyväksi.

Perussuomalaiset ovat tällä hetkellä kannatusmittausten mukaan Suomen suosituin puolue. Orpon mukaan perussuomalaisilta on nyt vaadittava ratkaisuja.

– Mitä te tekisitte, jos saisitte päättää? Luulen, että tämä on monelle epäselvää.

Katsottava vaalikautta pidemmälle

Orpo vakuutti kokoomuksen katsovan vaalikautta pidemmälle.

– Me emme tee asioita seuraavia vaaleja, vaan seuraavaa sukupolvea ajatellen. Esitämme ratkaisuja, jotka vievät Suomea eteenpäin. Niin pitäisi toimia myös hallituksen.

Orpon mukaan oppositio antaa kokoomukselle mahdollisuuden kirkastaa ajatuksia.

– Seuraavan neljän vuoden aikana tehtävämme on täyttää kokoomuksen reppua laadukkaalla ohjelmatyöllä. Päivitämme puolueen strategian, panostamme aate- ja ohjelmatyöhön sekä valmistaudumme jo puolentoista vuoden päässä häämöttäviin kuntavaaleihin.

Uusimmat

Fingerpori

comic