Uutiset

Orpo puolustaa veronkevennyksiä - työllisyys paranee ja julkinen talous vahvistuu

Valtiovarainministeri, kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo on eri mieltä talouspolitiikan arviointineuvoston kanssa veroalesta. Arviointineuvosto kritisoi tänään hallituksen keventävää veropolitiikkaa.

-Rohkenen olla eri mieltä ja puolustaa tehtyjä päätöksiä, Orpo sanoo.

Hän muistuttaa, että veroalesta puoli miljardia suunnattiin työtulovähennyksenä pieni- ja keskituloisille tämän hallituskauden aikana. Sillä kannustettiin Orpon mukaan ottamaan työtä vastaan ja purettiin kannustinloukkuja.

Toinen iso kokonaisuus olivat kikyyn eli kilpailukykysopimukseen liittyvät päätökset, joilla hallitus sitoutuu siihen, että kenenkään verotus ei kiristy.

-Kilpailukykyä on parannettu ja työn vastaanottamisen kynnystä alennettu. Kun kilpailukykyä parannettu, niin se näkyy tällä hetkellä erittäin voimakkaasti paranevana työllisyytenä ja velkaantumisen taittumisena ja julkisen talouden vahvistumisena.

Orpo uskoo myös, että hallituksen on mahdollista saavuttaa 72 prosentin työllisyysaste.

-Nyt viimeisen vuoden aikana eli marraskuun 2016 ja marraskuu 2017 aikana työllisten määrä on kasvanut 80 000. Arviointineuvosto ei kiinnitä huomiota muutokseen, vaan siihen, että 45 000 puuttuu tavoitteesta. Uusimmat ennusteet näyttävät, että vahva kasvu jatkuu vielä tänä vuonna ja ensi vuonna. Ei tarvitse saavuttaa kuin puolet vuodessa tavoitetusta työllisyyskehityksestä, niin ollaan maalissa.

Orpo muistuttaa, että jos saavutetaan 72 prosentin työllisyysaste ja kun prosenttiyksikkö työllisyydessä tarkoittaa 0,4 julkisen talouden vahvistumisessa, niin rakenteellinen julkisen talouden alijäämä pystytään taklaamaan.

-Uskon valittuun linjaan ja veronkevennykset puolustaa paikkaansa. Vain ja ainoastaan talouskasvun ja työllisyyden kautta saadaan julkisen talouden alijäämä taklattua.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic