Uutiset

Orpo tyytyväinen ja liikuttunut uudelleenvalinnastaan. "Sain vahvan luottamuksen, samalla ymmärrän ison vastuun."

-Olen tyytyväinen ja vähän liikuttunutkin, olivat Petteri Orpon ensi kommentit yksimielisen uudelleenvalinnan jälkeen Turun Logomossa.

Hetki oli Orpon mukaan tunteikas.

Kannatuspuheenvuoroja Petteri Orpon uudelleenvalinnaksi Logomon salissa esittivät Kokoomuksen nuorten liiton puheenjohtaja Henrik Vuornos, europarlamentaarikko Henna Virkkunen, Kansallisen senioriliiton puheenjohtaja Anneli Taina ja eduskunnan puhemies Paula
Risikko. Erityisen tunteikkaan kannatuspuheenvuoron piti Risikko, joka kehui Orpon turnauskestävyyden ja kiitti myös perhettä.

-Tunnen nämä ihmiset ja kaikkien haasteiden keskellä sain vahvan luottamuksen. Samalla ymmärrän ison vastuun, joka minulle annetaan, Orpo kuvaili Lännen Medialle ensi hetken tunnelmiaan.

Orpo korosti olevansa vastuussa kokoomuksen joukkueen pärjäämisestä.

-Jos saavutetaan tavoitteet, niin silloin edessä vielä isompaa vastuunkantoa. Olen kyllä valmis.

Orpo painotti, että ei olisi mitään järkeä lähteä kokoomuksen puheenjohtajaksi eduskuntavaalikauteen, jos ei tavoittelisi suurimman puolueen asemaa ja siihen kuuluu tavoite pääministerin tehtävästä.

Orpon mukaan kokoomus viedään vaalivoittoon hyvällä politiikalla, jota tehdään arjessa koko ajan. Sen lisäksi tarvitaan selkeä ohjelma ja visio siitä, mitä suomalaisten hyväksi voidaan tehdä jotakin seuraavalla eduskuntakaudella. Tarkemmat Orpon linjaukset kuullaan tänään iltapäivällä puheenjohtajan linjapuheessa.

Orpon mielestä väite siitä, että puolue olisi kahtiajakautunut ei pidä paikkaansa.

-Täällä on ihmisiä, jotka eivät ole sinuja maakuntahallintoon perustuvan sote-ratkaisun kanssa. Suuri enemmistö ymmärtää ratkaisujen välttämättömyyden. Ei ole jakautumista, jos ollaan eri mieltä jostakin asiasta.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic