Uutiset

Pääministeri Benjamin Netanjahu riemuitsi menestyksestä Israelin vaaleissa – " Voitto vastoin kaikkia odotuksia"

Israelilaiset äänestivät jo kolmannen kerran vuoden kuluessa. Vaalien jälkeisistä neuvotteluista on ennustettu jälleen vaikeita.
Benjamin Netanjahu iloitsi Likud-puolueen vaalivalvojaisissa torjuntavoitosta, jonka puolue on saamassa Israelin vaaleissa. Kuva: epa08265694
Benjamin Netanjahu iloitsi Likud-puolueen vaalivalvojaisissa torjuntavoitosta, jonka puolue on saamassa Israelin vaaleissa. Kuva: epa08265694

Pääministeri Benjamin Netanjahun oikeistopuolue Likud on saamassa torjuntavoiton Israelin parlamenttivaaleissa. Tiistain vastaisena yönä Suomen aikaa tulleiden ovensuukyselyjen tulosten perusteella Likud olisi saamassa parlamenttiin 36–37 paikkaa. Päähaastajan, Benny Gantzin keskustalainen Sininen ja valkoinen -puolue olisi jäämässä 32 paikkaan.

Likudin hallituskoalitio olisi alustavien tietojen mukaan saamassa yhteensä 59 paikkaa parlamenttiin.

Tulosta voi pitää Likudin kannalta hyvänä, sillä sen mainetta ovat tahranneet Netanjahuun liitetyt epäilyt korruptiosta ja valta-aseman väärinkäytöstä. Näihin liittyvä oikeuskäsittely alkaa kahden viikon kuluttua.

Israelin pitkäaikaisin pääministeri Netanjahu, 70, pitää syytteitä poliittisina.

– Tämä voitto tuntuu erityisen makealta, koska se on voitto vastoin kaikkia odotuksia, Netanjahu riemuitsi uutistoimisto Reutersin mukaan Likudin vaalivalvojaisissa Tel Avivissa.

Kolmannet vaalit vuoden kuluessa

Gantz on myöntänyt tappionsa.

– Ymmärrän pettymyksen ja tuskan tunteet, koska tämä ei ole tulos, jota tavoittelimme, hän totesi puheessaan.

Äänestysprosentti parlamenttivaaleissa oli 71. Sitä voi pitää varsin hyvänä, sillä kyseessä olivat jo kolmannet vaalit Israelissa vuoden kuluessa. Hallitusta ei ole aiemmilla kerroilla kyetty muodostamaan, ja myös eilisten vaalien jälkeisistä neuvotteluista on ennustettu vaikeita.

.

Uusimmat

Fingerpori

comic