Uutiset

Pääministeri Marin: Hallitus linjaa kouluista alkavalla viikolla – lähiopetus juhannukseen saakka myös esillä

Sanna Marin lupasi, että hallitus palaa ensi viikolla aikatauluun, milloin kotimaista suoja- ja testausvälinetuotantoa saadaan aikaan.
Pääministeri Sanna Marin oli Ylen pääministerin haastattelutunnilla Kesärannassa, mutta haastattelijat Pasilassa. Marin kuvattiin Kesärannassa maaliskuun lopussa. Kuva: Mauri Ratilainen
Pääministeri Sanna Marin oli Ylen pääministerin haastattelutunnilla Kesärannassa, mutta haastattelijat Pasilassa. Marin kuvattiin Kesärannassa maaliskuun lopussa. Kuva: Mauri Ratilainen

Pääministeri Sanna Marin (sd.) ei ennakoi, avataanko koulut lähiopetukselle vielä tänä keväänä. Hallitus aikoo linjata asiaa alkavalla viikolla.

Marin sanoi Ylen pääministerin haastattelutunnilla, että hallitus punnitsee kokonaisuuksia ja kuuntelee asiantuntijoita herkällä korvalla.

Marinilta kysyttiin, voidaanko koulua käydä juhannukseen saakka. Hän vastasi, että myös mahdollisuutta käydä läpiopetuksessa juhannukseen saakka tullaan käymään hallituksessa läpi.

Harrastustoiminnasta ja kesäleireistä ei ole tulossa suosituksia ensi viikolla, vaan niitä käsitellään vapun jälkeen 3.5.

– Tarkastelemme rajoitustoimenpiteitä kokonaisuudessaan 3.5., eli jatketaanko 10 hengen kokoontumisrajoitusta vielä 13. toukokuuta jälkeen, Marin totesi.

– Meillä on voimassa 10 hengen kokoontumisrajoitus, ja tämä vaikuttaa, miten harrasteissa voidaan kokoontua.

”Eristämisellä on vaikutuksia hyvinvointiin ja terveyteen”

Marin sanoi saaneensa palautetta, että jotkut lapset eivät ole osallistuneet etäopetukseen niin kuin olisi pitänyt. Hän pitää asiaa huolestuttavana.

Marin ei lähde ennakoimaan, miten pitkään yli 70-vuotiaiden eristämistä jatketaan.

– Tämä täytyy käydä huolellisesti läpi. Eristämisellä on vaikutuksia hyvinvointiin ja terveyteen, hän myönsi.

Pääministeri ei kommentoinut, voiko yli 70-vuotiaiden eristäminen jatkua jopa vielä ensi vuonna.

– Kun opimme taudista lisää, muutamme linjauksia. Nyt tieto on, että tämä on potentiaalisesti jopa hengenvaarallinen tauti. Rajoitustoimenpiteitä joudutaan jatkamaan.

Marin muistutti, että tauti ei mene nopeasti ohi, vaan suomalaiset joutuvat nyt elämään sen kanssa. Hän toivoo, että ihmiset asennoituvat niin, että huomioivat yhä paremmin muiden terveyden.

Päätös ravintoloiden tukemisesta

Kotimainen suojavarustetuotanto on saatava pääministerin mukaan käyntiin kunnolla.

– Myös testausvälineiden osalta olisi hyvä, jos pystyisimme Suomessa tuottamaan välineitä.

Marin lupasi, että hallitus palaa alkavalla viikolla aikatauluun, milloin kotimaista tuotantoa saadaan aikaan.

– Olen pyytänyt tarkempaa tietoa hallitukselle.

Marinin käsityksen mukaan sertifiointi on iso pullonkaula, jota pyritään ratkomaan VTT:n ja ministeriöiden kanssa yhdessä.

– Tämä on saatava kuntoon niin pikaisesti kuin mahdollista.

Hallitus päättää tulevalla viikolla ravintoloiden tuesta, ja asia etenee eduskunnan käsittelyyn.

Uusimmat

Fingerpori

comic