Uutiset

Pääministeri Sanna Marin tapaa metsäteollisuuden johtoa – Tapaamisesta sovittiin jo ennen tietoa Kaipolan sulkemisesta

Keskustelu suomalaisen metsäteollisuuden tulevaisuudesta jatkuu pääministeri Sanna Marinin ja metsäteollisuuden johdon tapaamisessa tänään keskiviikkona.
Pääministeri Sanna Marin vieraili Jämsässä Kaipolan tehtaan sulkemisuutisen jälkeen viime viikolla. Kuva: Tommi Anttonen
Pääministeri Sanna Marin vieraili Jämsässä Kaipolan tehtaan sulkemisuutisen jälkeen viime viikolla. Kuva: Tommi Anttonen

Pääministeri Sanna Marin (sd.) tapaa tänään keskiviikkona metsäteollisuuden johtoa. Aamupäivällä järjestettävään tapaamisen osallistuvat Marinin lisäksi ainakin Metsäteollisuus ry:n toimitusjohtaja Timo Jaatinen ja yhdistyksen hallituksen puheenjohtaja, Metsä Groupin pääjohtaja Ilkka Hämälä.

Tapaamisesta oli Lännen Median tietojen mukaan sovittu jo ennen tietoa UPM:n suunnitelmasta sulkea Kaipolan tehtaansa Jämsässä. Tapaamisen piti alun perin toteutua jo aiemmin kesällä.

Metsäteollisuuden tulevaisuus on ollut esillä sen jälkeen, kun UPM tiedotti viime viikolla suunnittelevansa Kaipolan tehtaansa sulkemista. Kaipolan tehdas on ainoa sanomalehtipaperia tuottava tehdas Suomessa tällä hetkellä. Tehtaan sulkeminen tarkoittaisi noin 450 työpaikan menetystä.

Sulkemisuutinen poiki kiivaan keskustelun

UPM:n toimitusjohtaja Jussi Pesonen julkaisi viime viikolla avoimen kirjeen, jossa hän perusteli yhtiön suunnitelmia ja peräänkuulutti kannustavampaa elinkeinopolitiikkaa, kuten yritysmyönteisempiä veroratkaisuja.

Sulkemisuutinen käynnisti kiivaan julkisen keskustelun yritysten yhteiskuntavastuusta ja valtion harjoittamasta elinkeinopolitiikasta. Pääministeri Marin kysyi Ylen Ykkösaamussa, onko tehdas pakko sulkea juuri nyt. Marin muistutti, että Kaipolan tehdas on ollut kannattava ja että UPM on nostanut osinkoja viime vuosina reippaasti.

Marin vieraili työministeri Tuula Haataisen (sd.) ja kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnarin (sd.) kanssa Jämsässä torstaina. Hallitus aikoo heidän mukaansa etsiä budjettiriihessä keinoja, joilla Jämsän seutua voidaan tukea.

Marin myös toivoi UPM:ltä yhteiskuntavastuuta.

– Vähimmäisvaatimuksena on, että lomautetut kutsuttaisiin takaisin töihin. Että he saavat jakaa tuntoja työkavereidensa kanssa. Työntekijät ansaitsevat kunnioitusta ja ymmärrystä, Marin totesi.

Uusimmat

Fingerpori

comic