Uutiset

Pääministeri Sipilä vierailee Oslossa – "Yhteiskuntien eheys paras turvallisuuden tae"

Pohjoismaiden neuvoston istunnoissa keskustellaan demokratiaa uhkaavista teemoista. Pääministeri osallistuu Pohjoismaiden neuvoston kirjallisuuspalkinnon jakotilaisuuteen.
Pääministeri Juha Sipilä vierailee parhaillaan Oslossa Pohjoismaiden neuvoston istuntoihin.

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) vierailee parhaillaan Oslossa, jossa hän osallistuu pohjoismaisiin kokouksiin sekä Northern Future Forumiin.

Pohjoismaiden neuvoston istunnon teemoja ovat demokratiaan kohdistuvat paineet, vapaa liikkuvuus Pohjolassa ja pohjoismainen oikeusyhteistyö.

Tiistaina pitämässään puheenvuorossa pääministeri korosti sitä, että pohjoismaiden eheys on paras turvallisuuden tae.

– Yhteiskuntiemme säröjä pyrkivät käyttämään hyväksi myös ulkopuoliset voimat. Ulkopuolisen vaikuttamisen tavoitteena saattaa olla keskustelun polarisoiminen sekä vastakkainasettelun lisääminen. Tätä emme voi sallia, Sipilä sanoi puheessaan.

– Demokraattiset vaaliprosessimme ovat tällä hetkellä eräs keskeinen hybridivaikuttamisen kanava meitä vastaan. Pakolaisuuden, hallitsemattoman muuttoliikkeen tai ulkomaalaisvihan muodostama kokonaisuus on toinen, pääministeri lisäsi.

Vierailun aikana Juha Sipilällä on ollut kahdenvälisiä tapaamisia Britannian pääministerin Theresa Mayn, Islannin pääministerin Katrín Jakobsdóttirin ja Viron pääministerin Jüri Rataksen kanssa.

Tapaamisissa on keskitytty Suomen tulevaan EU-puheenjohtajakauteen sekä kahdenvälisiin suhteisiin.

Ministerit pohtivat myös terveysteknologian mahdollisuuksia

Pohjoismaiden, Baltian maiden ja Britannian pääministerit pohtivat myös terveysteknologian mahdollisuuksia tulevaisuuden terveydenhuollossa.

Väestön ikääntyminen on maitten yhteinen haaste, johon vastaaminen edellyttää uuden teknologian innovatiivista hyödyntämistä potilaskeskeisten, tuottavuutta kohottavien ja menojen kasvua hillitsevien terveyspalveluiden kehittämiseksi.

Northern Future Forum –tulevaisuusseminaarissa pitämässään puheenvuorossa Sipilä toi esille se, että uusi terveysteknologia tarjoaa työkaluja, mutta niiden lisäksi tarvitaan oikeanlaista sääntelyä ja kansainvälistä yhteistyötä niiden hyödyntämiseksi.

Illalla pääministerien ohjelmassa on Pohjoismaiden neuvoston palkintojenjakotilaisuus Oslon oopperatalossa, jossa jaetaan Pohjoismaiden neuvoston kirjallisuus-, lasten- ja nuortenkirjallisuus-, musiikki-, elokuva- sekä luonto- ja ympäristöpalkinnot.

Uusimmat

Fingerpori

comic