Uutiset

Pääministeri Sipilän mukaan tilastot kertovat, että alaikäisiin kohdistuu viisi seksuaalirikosta päivittäin – "Jokainen niistä on liikaa"

Seksuaalirikosten rangaistuksia on jo kovennettu, mutta työtä jää vielä seuraavalle eduskunnallekin.
Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) vakuutti, että nettipoliisitoimintaa tullaan lisäämään. Kuva: Mauri Ratilainen

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) ja sisäministeri Kai Mykkänen (kok.) vierailivat lauantai-iltana Oulussa keskustelemassa kaupungin johdon ja poliisin kanssa Oulussa tapahtuneista seksuaalirikosepäilyistä.

Sipilä arveli, että yksi syy siihen, miksi juuri Oulussa on tullut ilmi niin paljon rikosepäilyjä, voi olla siinä, että Oulussa on toiseksi eniten peruskouluikäisiä. Lisäksi hän totesi, että poliisi on tehnyt kaupungissa hyvää työtä.

Median tiedotustilaisuudessa molemmat totesivat, että seksuaalirikosten rangaistuksia on jo kovennettu, mutta työtä on edelleen jäljellä. Mykkäsen mukaan osa lakimuutoksista jää seuraavalle eduskunnalle.

Vuoden alussa voimaan astunut karkotusten helpottaminen ei välttämättä kuitenkaan toimi, sillä jotkut maat eivät ota rikoksia tehneitä vastaan. Sipilän mukaan palautussopimuksia pyritään jatkossa selkiyttämään.

Hallitus aikoo olla lähiaikoina tiiviissä yhteistyössä Oulun kaupungin edustajien kanssa ja hallitus on valmis antamaan kaupungille kriisiapua ja -tukea; hätäkokoukselle ei kuitenkaan ole tarvetta.

Sipilä sanoi lukeneensa, että alaikäisiin kohdistuu viisi seksuaalirikosta päivittäin.

– Jokainen niistä on liikaa.

Sipilältä myös kysyttiin, miten suomalaisten miesten tekemiin seksuaalirikoksiin suhtaudutaan. Sipilä vastasi, että tuomioiden koventaminen koskee kaikkia, myös suomalaisia miehiä.

Hän myös lupasi, että nettipoliisitoimintaa tullaan vahvistamaan.

Kummallekin ministerille oli selvää, että koskemattomuus on jokaisen oikeus eikä sitä saa kukaan rikkoa.

Uusimmat

Fingerpori

comic