Uutiset

Pääministerin lahja: Tammesta tehty jättinuija siivittäköön soten maaliin

Vihervasemmisto sai kyytiä: Teidän jälkiä tässä on jouduttu korjaamaan.

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) kuuluisassa työpajassa on sorvi soinut kesälomalla.

Sipilä esitteli hetki sitten keskustan eduskuntaryhmän kokouksessa Vantaalla itse tekemänsä nuijan, joka luovutettiin ensi alkuun ryhmän puheenjohtajalle Antti Kaikkoselle (kesk.).

Sipilä piti joukoilleen laajan ja polveilevan puheen, mutta muistutti lopussa, ettei tarkoituksella puhunut sotesta mitään.

– Valtioneuvoston edustuskartanon Köningstedin pihalta kaatui keväällä tammi. Sain siitä puolen metrin pätkän itselleni ja panin sen kuivumaan. Viikonloppuna mietin, mikä olisi terveiseni kokoukselle. Tein siitä ylisuuren päätöksenteon nuijan. Se menköön ensin eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokuntaan ja sieltä perustuslakivaliokuntaan ja edelleen takaisin sosiaali- ja terveysvaliokuntaan.

SIpilä jatkoi, että hän toivoo nuijan päätyvän aikanaan varapuhemies Mauri Pekkarisen (kesk.) käteen suuressa salissa, kun sotesta äänestetään. Sen jälkeen nuija palautuu hallituksen pöydälle ja Sipilä toivoo näkevänsä sen myös tasavallan presidentti Sauli Niinistön kädessä.

Uusi tamminen jättinuija sai kokousväeltä valtaisat ablodit.

Apilan voimalla eteenpäin

Sipilä esitteli väelleen jo tutuksi tullutta luottamuksen apilaa, jonka avulla Suomi eheytetään. Apilan lehdet ovat luottamus, realistinen vihreys, vastuunkanto ja osaava kasvu.

Sipilä listasi monia asioita, joita hallitus on tehnyt Suomen talouden nostamiseksi.

– Olen varma, että kun kansalaiset kävelevät kohti vaaliuurnia ensi huhtikuussa, he päättävät antaa äänensä niille, jotka ovat saaneet talouden kuntoon eivätkä niille, jotka saivat sen sekaisin tai olivat kyvyttömiä sitä korjaamaan.

Hän jatkoi pitävänsä vihervasemmiston argumentaatiota leikkauksista paitsi virheellisenä myös epäoikeudenmukaisena.

– Teidän jälkiänne olen yhdessä muun hallituksen kanssa viimeiset vuoden korjannut. Ja jos te ajattelette, että ikääntyvän Suomen talouspolitiikka on seuraavalla vuosikymmenellä vain menojen lisäämistä, niin pieleen menee taas. Jonkun on silloinkin tultava jälkiänne korjaamaan.

Helppoja aikoja ei tule

Sipilän mukaan on väärä johtopäätös ajatella, että edessä on helpot ajat.

– Politiikassa mikään ei ole niin helppoa kuin etuuksien jakaminen, eikä siihen suurta kyvykkyyttä tarvita.

Lopuksi pääministeri heitti terveisensä oppositiolle.

– Hyvinvoinnin perustasta huolehtimisessa ei ole varaa sapattivuosiin ainakaan Suomen kaltaisessa pienessä, osaamisesta ja ulkomaankaupasta elävässä maasta.

Uusimmat

Fingerpori

comic