Uutiset

Paavo Väyrynen palaa: Kasassa 20 000 kannattajakorttia – nousee presidenttiehdokkaaksi

Presidenttiehdokkaaksi valitsijayhdistyksen kautta pyrkinyt Paavo Väyrynen on saanut kasaan ehdokkuuteen vaadittavat kannattajakortit.

Väyrysen kampanjapäällikkö Seppo Hauta-aho kertoi asiasta tiedotustilaisuudessa Helsingissä tiistaina.

-Suomalaiset ovat tahtonsa ilmaisseet, ja he haluavat Paavon ehdokkaaksi, Hauta-aho totesi medialle.

Valitsijayhdistyksen kautta nimetyllä ehdokkaalla täytyy olla kasassa yli 20 000 kannattajakorttia, jotta tämä voidaan asettaa ehdokkaaksi.

Määräaika on joulukuun 12. päivä eli tuleva tiistai. Hauta-ahon mukaan Väyrysen tavoitteena on päästä toiselle kierrokselle ja sieltä presidenttiehdokkaaksi.

Keskustan kunniapuheenjohtajana ja kansalaispuolueen perustaneella Väyrysellä on ollut kova loppukiri kannattajakorttien keruussa. Marraskuun puolessavälissä hän tiedotti, että kasaan oli saatu noin 10 000 eli puolet vaadittavasta summasta.

-Kannattajakorttien kerääminen osoittautui aika vaikeaksi osin sen vuoksi, että keräys käynnistyi vasta syksyllä, Väyrynen kertoi tiistaina.

Oman kansalaispuolueensa perustaneen Väyrysen piti saada valitsijayhdistys kokoon, koska hänen puolueellaan ei ollut oikeutta asettaa omaa presidenttiehdokasta. Puolue voi nimetä ehdokkaan vain, jos se on saanut eduskuntaan vähintään yhden kansanedustajan edellisissä eduskuntavaaleissa.

Hän sanoi tiistaina, että kampanja-avaus tehdään itsenäisyyspäivän jälkeen.

Ehdokkaana jo kahdesti

Paavo Väyrysen mukaantulo tarkoittaisi sitä, että presidentiksi pyrkii kaksi keskustan ehdokasta. Keskustan virallinen presidenttiehdokas on Matti Vanhanen.

Väyrynen on ollut aiemmin keskustan presidenttiehdokkaana 1994 ja 2012.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic