Uutiset

Paavo Väyrysen liike asetti 70 ehdokasta eduskuntavaaleihin

Listalla verosihteeri, opettaja, kaivosmies, yrittäjä, opiskelija... Ehdokkaat ovat sitoutuneet kannattamaan muun muassa hallittua siirtolais- ja maahanmuuttopolitiikkaa. Väyrysen mukaan ehdokashankinta jatkuu.
Paavo Väyrysen mukaan ehdokkaiden ei ole edellytetty liittyvän, eivätkä he voikaan liittyä Tähtiliikkeen jäseneksi, mutta heidän on toivottu liittyvän kannatusjäseneksi. Kuva: Eriika Ahopelto

Kansanedustaja Paavo Väyrysen luotsaama Seitsemän tähden liike on asettanut ensimmäiset 70 kansanedustajaehdokastaan.

– Tässä vaiheessa ehdokashankinta keskitettiin Helsinkiin, Uudellemaalle, Hämeeseen ja Pirkanmaalle. Näiden vaalipiirien ehdokaspaikoista on jo tässä vaiheessa täytetty noin puolet, liikkeen puheenjohtaja Väyrynen kertoo tiedotteessa.

Ehdokkaita on asetettu useassa vaalipiirissä. Väyrynen kuvailee, että mukana on kuntapoliitikkoja, muita yhteiskunnallisia vaikuttajia ja eri alojen asiantuntijoita.

Nuorimmat ehdokkaat ovat 25-vuotiaita, vanhimmat 75 vuoden iässä. Keski-ikä on 52 vuotta.

– Ehdokkailla on erilaisia poliittisia taustoja. Jotkut heistä ovat toimineet muun muassa vasemmistoliitossa, sdp:ssa, keskustassa, perussuomalaisissa, kristillisdemokraateissa, itsenäisyyspuolueessa ja eläkeläispuolueessa. Suuri osa ei ole ollut aikaisemmin lainkaan mukana puoluetoiminnassa.

Väyrysen mukaan ehdokkaiden ei ole edellytetty liittyvän, eivätkä he voikaan liittyä Tähtiliikkeen jäseneksi, mutta heidän on toivottu liittyvän kannatusjäseneksi.

– Ehdokkaiden on ollut sitouduttava liittymään Tähtiliikkeen eduskuntaryhmään, Väyrynen sanoo.

Viisi keskeistä tavoitetta

Ehdokkaaksi valitut ovat sitoutuneet ajamaan Tähtiliikkeen viittä keskeistä tavoitetta. Väyrysen mukaan ehdokkaat ovat sitoutuneet:

1. puolustamaan Suomen itsenäisyyttä vastustamalla hallitsematonta globalisaatiota ja Euroopan ylikansallista yhdentymistä,

2. puolustamaan Suomen puolueettomuutta vastustamalla Suomen sotilaallista liittoutumista sekä suoran Nato-jäsenyyden kautta että kehittämällä Euroopan unionia sotilasliitoksi,

3. kannattamaan hallittua siirtolaisuus- ja maahanmuuttopolitiikkaa,

4. taistelemaan köyhyyden poistamiseksi ja tasa-arvon toteuttamiseksi kaikkialla,

5. vahvistamaan sekä maaseudun ja maakuntien elinvoimaa että suurkaupunkien asukkaiden hyvinvointia vastustamalla keskittävää metropolipolitiikkaa.

Väyrynen korostaa, että ehdokashankinta jatkuu.

– Useimmissa vaalipiireissä on tässä vaiheessa nimetty ehdokkaaksi lähinnä kannattajakortteja keränneitä ja puolueen toimintaan muutoin aktiivisesti osallistuneita. Tavoitteena ovat täydet ehdokaslistat kaikissa manner-Suomen vaalipiireissä. Hieman myöhemmin käynnistetään työ ehdokkaiden hankkimiseksi Euroopan parlamentin vaaleihin.

Uusimmat

Fingerpori

comic