Uutiset

Päivi Lipponen tulistui Tuomiojan tuoreesta kirjasta: Ei tarvitse ihmetellä, miksi sdp:n kannatus on hiipunut

Ex-ulkoministeri tykittää Paavo Lipposta – ei halunnut Lipposen jatkavan pääministerinä.
Entinen ulkoministeri Erkki Tuomioja (sd.) lataa tuoreessa kirjassaan kovaa tekstiä puolueen entistä puheenjohtaja Paavo Lipposta kohtaan. Kuva: Joel Maisalmi
Entinen ulkoministeri Erkki Tuomioja (sd.) lataa tuoreessa kirjassaan kovaa tekstiä puolueen entistä puheenjohtaja Paavo Lipposta kohtaan. Kuva: Joel Maisalmi

Syksyn poliittisten muistelmien sato on ollut poikkeuksellisen runsasta. Keskiviikkona näki päivän valon pitkän linjan demarivaikuttaja, kansanedustaja Erkki Tuomiojan teos nimeltä Tunnustan pelänneeni pahinta.

Kirjan sisältö keskittyy Tuomiojan päiväkirjamerkintöihin vuosilta 2001–2002.

Kirjassa on useita viittauksia entisen pääministeri Paavo Lipposen (sd.) edesottamuksiin. Näistä Lipposen puoliso, entinen kansanedustaja Päivi Lipponen on harmistunut.

Hän ihmettelee sosiaalisessa mediassa Tuomiojan purkauksia.

– Ei tarvitse ihmetellä, miksi sdp:n kannatus on hiipunut, kun kansa saa lukea, kuinka toverit puukottaa toisiaan. Tuomioja toivoi, että puolue häviää vaalit.

Hän jatkaa, että Lipposelle tehdyn myyräntyön jälkeen sdp onkin lasketellut alamäkeä.

– Ei hätää, perussuomalaiset juhlivat. Ei tällaisella solidaarisuudella ja reilulla politiikalla pitkälle pötkitä, Päivi Lipponen lataa.

Hän lainaa kirjasta Tuomiojan tekstiä. Näin hän kirjoittaa: Ensin pelkäsin Lipposen sdp:n häviävän vaalit, sitten aloin toivoa sitä ja lopulta pelätä, että näin ei käykään – en halua Lipposen jatkavan pääministerinä, Tuomioja kirjoitti.

Tukea sataa

Lipposen päivitys Facebookissa on kerännyt runsaasti huomiota ja puolen sataa kommenttia. Päivityksessä Lipponen puolustaa miehensä pääministerivuosia ja niin tekee moni kommentoijakin.

Lipponen toimi sdp:n puheenjohtaja vuosina 1993–2005 ja hän oli pääministerinä vuosina 1995–2003 johtaen kahta peräkkäistä, täyden vaalikauden istunutta hallitusta. Pääministerikautensa jälkeen hän oli eduskunnan puhemies.

Lapinpolttajat saivat osansa

Iltasanomat kirjoitti aiemmin, että Tuomiojan mukaan Lipponen saattoi lyödä nyrkkiä pöytään voimasanojen säestämänä.

Ärräpäät lensivät Tuomiojan mukaan muun muassa hallituksen iltakoulussa, jossa puhuttiin Saksan Greenpeacen toimia Lapin metsien suojelemiseksi.

Lipposen kommentti oli tuolloin kuulunut, että saatanan Lapin polttajat, tarkoittamatta sitä vitsiksi.

Lehti on poiminut kirjasta myös kohdan, joka osuus entiseen puolustusvoimain komentajaan Gustav Hägglundiin. Kun hänet oli valittu sotilaskomitean puheenjohtajaksi, Tuomiojan reaktio oli, että Jumala meitä varjelkoon.

Uusimmat

Fingerpori

comic