Uutiset

Päivi Räsänen puolustaa oikeutta ilmaista vakaumuksensa – turkulaisprofessori toivoo Räsäsen lähettämistä "helvettiin"

Kristillisdemokraattien kansanedustaja Päivi Räsänen on närkästynyt turkulaisen professorin julkisesta Facebook-päivityksestä, jossa tämä toivoi Räsäsen lähettämistä ”hevon helvettiin”.

”Päivi Räsänen on helvetin huono ihminen, jonka voisi vaikkapa lähettää kuuhun. Kai nyt joku sentään voisi tehdä ihan hygieniasyistä maastapoistamispäätöksen?”, Åbo Akademissa aiemmin ja nykyisin tanskalaisyliopistossa professorina työskentelevä Alf Rehn kirjoittaa sivullaan.

Kommentointi liittynee Pori Jazzin toimitusjohtaja Aki Ruotsalan irtisanomisen taustoihin ja irtisanomisesta nousseeseen keskusteluun.

-Haluan kiinnittää huomion siihen, että vastaavalla tavalla ja vastaavalla tasolla henkilöön kohdistuen ei julkisessa keskustelussa kristittyjen taholta loukata tai syrjitä seksuaalisia vähemmistöjä – onneksi, Räsänen vastaa professorin kirjoitteluun.

Räsänen puolustaa tuoreessa blogi-kirjoituksessaan Ruotsalan oikeutta ilmaista uskonnollinen vakaumuksensa.

Hän muistuttaa perustuslain yhdenvertaisuuspykälästä, jonka mukaan ketään ei saa ilman hyväksyttävää perustetta asettaa eri asemaan uskonnon, vakaumuksen tai mielipiteen perusteella.

-Oikeus ilmaista uskonnollinen vakaumuksensa koskee kaikkia Suomessa asuvia, siis myös toimitusjohtajaa tai ministeriä. Tämä oikeus ei näytä olevan itsestäänselvyys, minkä vuoksi haluan sitä voimakkaasti puolustaa, Räsänen kirjoittaa.

Hän väittää, että tänä päivänä uskonnollisesta vakauksesta syrjitään ja loukataan avoimesti.

-Niin sanotun eliitin, sivistyneistön piirissä ja mediassa se on hyväksytympää kuin seksuaalisten vähemmistöjen kohdalla.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic