Uutiset

Päivö-myrskyn tuhojen raivaustyöt edistyivät torstaina – Sähköt palautuneet suurimmalle osalle talouksista

Myrsky vei sähköt jopa sadaltatuhannelta taloudelta.
Kajaanissa Kainuussa Päivö-myrsky kaatoi puita tielle.
Kajaanissa Kainuussa Päivö-myrsky kaatoi puita tielle.

Sähköt ovat palautuneet suurelle osalle talouksista, joilta ne Päivö-myrskyn mellastaessa katkesivat. Energiateollisuuden sähkökatkokartan mukaan torstai-iltana kello kuudelta ilman sähköjä oli vielä noin 5  000 asiakasta, joista suurin osa Kuopiossa ja Juuassa. Pahimmillaan myrsky vei sähköt jopa sadaltatuhannelta taloudelta.

Sähkökatkoksia esiintyi eniten Savon maakunnissa, Pohjois-Karjalassa ja Kainuussa. Pohjois-Karjalan Sähkön alueella sähköttömänä oli torstai-iltana kello seitsemän aikaan noin 3  300 asiakasta. Sähkövikojen kartoitus on nopeutunut helikopterilentojen ja asiakashavaintojen avulla.

– Kohteita on kuitenkin niin runsaasti ja niin laajalla alueella, että korjaustyö on hidasta, yhtiö kertoo tiedotteessaan.

Sähköyhtiö Savon Voiman alueella sähköttömien asiakkaiden määrä oli saatu laskettua noin tuhanteen talouteen. Ilman sähköä oli enimmillään 40  000 asiakasta. Yhtiön markkinointipäällikkö Ari Holopainen kertoi STT:lle, että torstain aikana korjattiin ensin keskijänniteverkko ja sen jälkeen kotitalouksiin sähköjakelun hoitava pienjänniteverkko.

Savon rataliikenne palaa normaaliin

Pohjois-Karjalan pelastuslaitoksen päivystävä palomestari Mika Kinnunen arvioi STT:lle, että suurin osa kaatuneista puista olisi saatu raivattua torstain aikana.

Rataliikennekeskuksen mukaan myrskyn aiheuttamat viat Savon radalla on korjattu ja junaliikenne on palannut normaaliin. Junaliikennettä Joensuu-Pieksämäki rataosalla korvataan vielä toistaiseksi linja-autoilla.

Tiistaista keskiviikkoaamuun riehunut Päivö-myrsky sekä kesäkuun lopussa Uunoksi kutsuttu myrsky tekivät tuhoja erityisesti Pohjois-Savossa ja Pohjois-Karjalassa. Suomen Metsäkeskuksen metsäjohtaja Anna Rakemaa arvioi Ylelle, että puustoa on kaatunut noin 20 miljoonan euron arvosta. Myrskyt kaatoivat metsää noin 0,5 miljoonan kuution verran.

Torstai-iltana Ilmatieteen laitoksella ei ollut Suomen alueella voimassa varoituksia.

Asiasanat

Uusimmat

Näkoislehti

8.8.2020

Fingerpori

comic