Uutiset

Paketit kulkevat pian fillarilla – DHL aloittaa polkupyöräkuriirin käytön Suomessa

 

Kuljetusyhtiö DHL Express alkaa kuljettaa paketteja polkupyöräkuriirien avulla Suomessa. Ensimmäisenä yhtiön polkupyöräkuriiri aloittaa Helsingin keskustassa kesään mennessä, kertoo DHL Expressin Suomen-toimitusjohtaja

Peter Ervasalo

.

Pyöräkuriirin kyydissä kulkevat alle 5 kiloa painavat lähetykset sekä erilaiset kirjelähetykset, ja pilotin aluksi Helsingissä kulkee yksi pyöräkuriiri.

– Kaikki lähetykset, jotka voidaan jakaa pyörällä, pyritään ohjaamaan pyöräkuriirille, hän sanoo Lännen Medialle.

Pilotin tarkoituksena on laajentaa pyöräkuriirien käyttöä muualle Suomeen. Jos kokeilu on onnistunut, pakettipyöräilijöiden käyttöä laajennettaisiin myös Tampereelle ja Turkuun.

Helsingistä aloitetaan siksi, että kuljetusmäärät ovat pääkaupungin ydinkeskustassa riittävät. Apua on siitäkin, että osa Helsingin keskustan kaduista on lämmitettyjä, jolloin jakelua voi tehdä myös talvella.

Pyöräkuriireja paljon Hollannissa

Yhtiön mukaan Helsingissä käynnistyvä kokeilu on DHL Expressillä ensimmäinen laatuaan Pohjoismaissa. Suomessa Posti on puolestaan käyttänyt postinjakelussa polkupyöriä ja sähköpyöriä usean vuoden ajan. DHL:n pikakuljetuksista vastaavan Express-liiketoimintayksikön Euroopan-johtaja

John Pearson

kertoo, että polkupyöräkuriireja on lukuisia Hollannissa. Lisäksi Saksassa yhtiön kuriirit käyttävät joillain paikkakunnilla tavarapyöriä.

– Ja ne eivät ole mitään pyöriä, joissa on vain pieni kori edessä, Pearson sanoo.

Hän lisää, että pyöräkuriirien käytöllä on tarkoitus vähentää yhtiön ympäristöpäästöjä.

Suomessa DHL Express on laajentanut toimitusvaihtoehtojaan viime vuosina, ja sillä on Suomessa lukuisia omia pakettiautomaatteja. Lisäksi DHL:n kuljettamia paketteja kuljetetaan Postin pakettiautomaatteihin. Ervasalon mukaan DHL:n palvelupisteiden määrää on määrä kasvattaa ensi vuodelle entisestään.

DHL Express kuuluu maailman suurimpiin kuljetusyhtiöihin lukeutuvaan Deutsche Post DHL Groupiin. Yhdysvalloissa perustetun DHL-yhtiön osti vuonna 2002 saksalainen Deutsche Post, ja yhtiön pääkonttori on nykyisin Saksan Bonnissa.

 

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic