Uutiset

Palestiinalaiset yrittivät ajaa Israelin sotilaiden yli Länsirannalla. Yksi sotilas loukkaantui kriittisesti.

Sotilaat surmasivat kolmesta hyökkääjästä kaksi.
Israelin joukot ottivat yhteen palestiinalaisten mielenosoittajien kanssa Hebronissa Länsirannalla 22. helmikuuta. Kuvaaja: ABED AL HASHLAMOUN

Kolme palestiinalaista ajoi autonsa tahallaan päin israelilaisia sotilaita miehitetyllä Länsirannalla maanantaina. Sotilaat ampuivat kaksi hyökkääjistä kuoliaaksi. Yksi sotilas loukkaantui kriittisesti, kertoi Israelin asevoimat.

Palestiinalaisten ulkoministeriön mukaan kaksi miestä ammuttiin kylmäverisesti ”brutaalissa teloituksessa”.

Israelin asevoimien mukaan kolmas palestiinalainen loukkaantui tulituksessa.

Palestiinalaiset tekivät useita yliajoja Länsirannalla vuosien 2015 ja 2016 aikana, mutta sen jälkeen tapaukset ovat vähentyneen. Yliajajien ei tiedetä kuuluneen mihinkään ääriryhmään.

Israel valtasi Länsirannan vuoden 1967 sodassa. Palestiinalaiset haluavat perustaa oman valtion sinne ja Hamas-järjestön hallussa olevaan Gazaan. Pääkaupungikseen palestiinalaiset haluavat Jerusalemin. Israelin ja palestiinalaisten rauhanneuvottelut kariutuivat vuonna 2014.

Maanantain iskussa sotilaat olivat joutuneet kohteeksi kun he olivat pysäyttäneet autonsa noin 10 kilometriä luoteeseen Ramallahin kaupungista. Heidän autonsa oli hajonnut, kertoi Israelin media.

Ennen iskua asevoimat kertoi toisesta tapauksesta, jossa autolla ajanee palestiinalaiset olivat heittäneet palopommeja Israelin tarkastuspisteelle. Autosta oli löytynyt myös polttopulloja.

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti