Uutiset

Paljon urheilijoita juhlimassa kotimaataan – "Suomessa ihmiset saavat olla sellaisia kuin ovat"

-Olen tyytyväinen, että Suomi on sellainen maa, jossa ihmiset saavat olla sellaisia kuin ovat ja tehdä asioita, joista nauttivat. Olen ylpeä Suomesta ja suomalaisista, kertoi kilpauimari Ari-Pekka Liukkonen Presidentinlinnan edustalla mennessään Linnan juhliin.

Kysyttäessä, onko Suomessa mitään parannettavaa, Jyväskylän kaupunginvaltuuston vihreään ryhmään kuuluva Liukkonen painotti ympäristöasioita.

-Seuraavan vuosisadan haasteista suurin on ilmastonmuutos ja sen selättäminen yhdessä kaikkien muiden maailman maiden kanssa, Liukkonen vastasi Lännen Medialle.

Juhliin menneiden vieraiden joukossa oli paljon nykyisiä tai entisiä huippu-urheilijoita.

Vieraiden joukossa ovat kilpa-autoilijat Kimi Räikkönen ja Mika Häkkinen sekä jääkiekon suomalaislegendat Jari Kurri ja Teemu Selänne.

Uinnin maailmanmestaruudenkin aikoinaan voittaneelta Jani Sieviseltä kysyttiin, aikooko hän tanssia juhlissa. Hän myönsi aikovansa, vaikka sanoi, ettei hyvä uimari välttämättä ole hyvä tanssija.

Yleisradion urheilutoimittaja Tapio Suominen kertoi tuntevansa olevan etuoikeutettu, kun sai kutsun Linnan kutsuille Suomen juhlavuonna. Hän kertoi tulleensa ilolla, vaikka viime viikot ovat olleetkin vaikeita.

Kutsun oli saanut myös yksi Suomen suosituimmista tubettajista eli Mansikka, Maiju Voutilainen. Näyttelijäkuntaa edusti muun muassa Vesa-Matti Loiri. Hän kertoi ovella toimittajille, että eriarvoisuus on Suomessa huolestuttavaa.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic