Uutiset

Panda sai kristallisen nenän - tavaramerkki suojelee makeisia ja Fiatia

Suomeen ja Ähtärin eläinpuistoon huomenna torstaina kotiutuvat pandat ovat saaneet yrittäjien luovuuden lentoon.

Ajatus pandahansikkaista jäi muhimaan turenkilaisen käsinevalmistajan Liisa Sauson päähän, kun ähtäriläinen kauppias otti häneen yhteyttä ja esitti idean viime vuoden puolella.

-Ja alkuviikosta sain ne tehtyä, Sauso kertoo.

Pandahansikkaat esiteltiin tuoreeltaan maanantaina yrityksen sosiaalisen median sivuilla.

-Yhteydenottoja alkoi tulla pian sen jälkeen. Myös ajatuksen pandahanskoista esittänyt kauppias ilmoitti ottavansa tuotteita myyntiin.

Sauso kertoo olevansa lähiaikoina yhteydessä Ähtärin eläintarhaan, jos myös sieltä löytyisi kiinnostusta jälleenmyyntiin.

-Joka tapauksessa tulen valmistamaan pandahansikkaita tarpeen mukaan.

Herkuista tunnettu sana

Aiheeseen sopiva Panda-makeistuotemerkki ja Ähtärin eläinpuisto ovat keskustelleet yhteistyöstä, mutta virallista markkinointiyhteistyötä ei olla solmittu.

Näin kertoo Pandan markkinointipäällikkö Anna Willberg.

Hänen mukaansa Panda ei myöskään ole käyttänyt jättiläispandojen Suomeen tuloa omassa markkinoinnissaan.

Panda on osa norjalaista Orkla-konsernia. Tuotevalikoimasta löytyy suklaata, lakritsia ja muita makeisia. Näitä löytyy myös Ähtärin eläinpuiston myymälän valikoimista.

Orkla Confectionery & Snacks Finland Ab omistaa Panda -tavaramerkin makeisten, suklaan ja lakritsin osalta.

Tuttu nimi myös teiltä

Patentti- ja rekisterihallituksen tiedoista selviää, että myös Maailman luonnonsäätiöllä on rekisteröitynä tavaramerkki Panda muun muassa luonnonsuojelutyölle ja Fiat Group omistaa tavaramerkin Fiat Panda ajoneuvoille.

-Vuonna 2016 on rekisteröity kuviomerkki Happy Panda muun muassa ravintolapalveluille. Merkin omistaa Iloinen Panda Oy, Patentti- ja rekisterihallituksen neuvontalakimies Tuulimarja Myllymäki kertoo.

Iloisen Pandan koti on kaupparekisterin perusteella Tampereella.

Myllymäen mukaan Ähtärin eläinpuisto voisi periaatteessa yrittää rekisteröidä esimerkiksi pandojen suomalaiset nimet eli Pyryn ja Lumen vaikka ajanvietepalveluille ja leluille.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic