Uutiset

Paperiliitto ja Metsäteollisuus jatkoivat neuvottelujaan suut supussa

Työtekijöiden Paperiliitto ja työnantajia edustava Metsäteollisuus jatkoivat työehtosopimusneuvotteluja perjantaina suut supussa yksityiskohdista.

Jonkin aikaa jumissa olleet neuvottelut saatiin tällä viikolla uudelleen käyntiin. Kaiken kaikkiaan neuvotteluja uudesta sopimuksesta on käyty keväästä asti.

Metsäteollisuuden esittämä vuoden nollakorotuslinja on ollut yksi viime viikkojen puheenaiheista. Metsäteollisuus on perustellut esitystään sillä, ettei Paperiliitto ole ollut halukas keskustelemaan merkittävistä tuottavuutta parantavista muutoksista työehtosopimukseen.

Paperiliiton mielestä Metsäteollisuuden esitys halventaa työntekijöitä.

Paperiliiton hallitus on nyt antanut tes-neuvottelukunnalle valtuudet katkaista neuvottelut Paperiliiton työehtosopimusneuvotteluissa, jos tilanne niin vaatii. Tes-neuvottelukunta sai hallitukselta myös valtuudet päättää tarvittaessa työtaistelun aloittamisesta.

Metsäteollisuus puolestaan korostaa, että syyskuun lopussa päättyneen työehtosopimuksen määräyksiä noudatetaan niin kauan, kunnes neuvottelut jatkuvat tai uusi työehtosopimus solmitaan.

-Tämä tarkoittaa myös sitä, että työrauhavelvoite pysyy voimassa, järjestön tiedotteessa painotetaan.

Paperiteollisuuden työehtosopimuksen piirissä on noin 11 000 työntekijää.

Myös teknologiateollisuudessa neuvotteluja käydään parhaillaan useissa pöydissä. Näidenkään neuvottelujen yksityiskohdista ei hiiskuta julkisuuteen.

Alan sisältä muistetaan siitä, että sopimus on valmis vasta sitten, kun sen viimeinenkin yksityiskohta on päätetty. Neuvottelujen henkeä kuvataan rakentavaksi.

Teknologiateollisuudessa työsopimukset umpeutuvat lokakuun lopussa.

Isot vientiliitot ovat perinteisesti olleet ikään kuin päänavaajina muille työehtosopimusneuvotteluille.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic