Uutiset

Pappisperheen helvetti roihuaa – Uusi palkittu tanskalaissarja alkaa tiistaina Ylellä

Huuto syvyydestä

Vallan linnakkeen käsikirjoittaja Adam Price on tarkka ja terävä. Hänen tuorein sarjansa, Huuto syvyydestä, kertoo yli 250 vuotta vanhasta pappissuvusta.

Johannes Krogh (Lars Mikkelsen) on pappi, jolla on elämänsä tilaisuus tulla valituksi Kööpenhaminan hiippakunnan uudeksi piispaksi. Hän kuitenkin häviää äänestyksen täpärästi.

Pettymys paljastaa miehen pimeän puolen. Krogh on tuurijuoppo vaimonsa pettäjä, joka haluaisi hallita perhettään, muttei pysty hallitsemaan edes itseään.

Kroghin vaimo Elisabeth (Ann Eleonora Jørgensen) on voimakastahtoinen opettaja, joka seisoo miehensä rinnalla.

Kuin Kain ja Abel

Pariskunnalla on kaksi aikuista poikaa. Nuorempi, August (Morten Hee), on menestynyt, nuori pappi, jolla on valoisa tulevaisuus. Vanhempi, Christian (Simon Sears), puolestaan ei saa elämästään kiinni, vaan opinnot takkuavat.

Isä näkee molemmissa pojissaan itseään, mutta kohtelee poikiaan eriarvoisesti. Poikien isäsuhdekaan ei ole aivan tavallinen ja helppo. Vertauskuvaksi sopii hyvin Raamatun tarina Kainista ja Abelista.

Mikä ottaa uskon paikan?

On virkistävää seurata pitkästä aikaa draamasarjaa, jossa pohditaan uskonnon vaikutuksia moderniin yhteiskuntaan ja mitä usko merkitsee yksilötasolla. Saattaa kuulostaa tylsältä, mutta ei ole. Päinvastoin on mielenkiintoista katsoa modernin länsimaisen ihmisen pohdintaa uskosta ja siitä, mikä ottaa uskon paikan.

Jo ensimmäisessä jaksossa kirkon aktiivi, vakavasti sairas mies, paljastaa, ettei hän ymmärrä iankaikkista elämää. Mitä pappi hänelle vastaa?

Kymmenosainen sarja on saanut jo MIPTV:ssä Cannesissa draamasarjojen kolmesta palkinnosta kaksi. Sarjaan tehdään jo toista tuotantokautta. Hyvä niin.

TV1 tiistaina 7.11. klo 21.30

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti