Uutiset

Pardia ja Pro saivat aiesopimuksen tehtyä yhdistymisestä – tarkoitus lyödä hynttyyt yhteen ensi vuoden alussa

Palkansaajajärjestö Pardian ja Ammattiliitto Pron hallitukset ovat hyväksyneet aiesopimuksen liittojen yhdistymisestä. Jos yhdistyminen toteutuu, Pro vahvistaa asemaansa yhtenä Suomen suurimmista ammattiliitoista.

Seuraavaksi valmisteluja jatketaan erilaisissa työryhmissä. Päämääränä on Pardian jäsenyhdistysten liittyminen Pron jäsenyhdistykseksi syksyn aikana. Jäsenyys Prossa alkaisi 1. tammikuuta 2019.

-Yhdistymisessä on kyse nimenomaan jäsenten edunvalvonnan parantamisesta. Uusi yksityisen ja julkisen sektorin yhdistävä liitto saa jäsenten edunvalvonnan uudelle tasolle, Pardian puheenjohtaja Niko Simola sanoo liittojen tiedotteessa.

Pardia ja Pro ovat vuodesta 2017 neuvotelleet yhteistyön tiivistämisestä.

Yhdistymisen jälkeen Prossa olisi liki 140 000 jäsentä, jotka työskentelisivät sekä yksityiseltä että julkiselta sektorilta. Suurempia ammattiliittoja Suomessa olisivat yli 200 000 jäsenen PAM ja Teollisuusliitto sekä JHL että Tehy. JHL:llä on yli 190 00 jäsentä ja Tehyllä noin 160 000 jäsentä.

-Yhdistymisellä haetaan entistä vahvempaa sopimus- ja neuvotteluvoimaa sekä yhteiskuntavaikuttamista niin yksityisillä kuin julkisilla sopimusaloilla. Lisäksi opiskelijajäsenet saavat laajemmat polut opiskelusta työelämään saman liiton jäsenenä, Ammattiliitto Pron puheenjohtaja Jorma Malinen sanoo.

Palkansaajajärjestö Pardian kokonaisjäsenmäärä on 30 000 jäsentä, joista enemmistö työskentelee valtion virastoissa ja laitoksissa sekä merkittävä osa liikelaitoksissa, yrityksissä, yliopistoissa ja Kelassa. Pardia on STTK:n jäsenliitto.

Ammattiliitto Pron kokonaisjäsenmäärä on nykyisin 110 000 jäsentä, jotka työskentelevät asiantuntijatehtävissä teollisuudessa, finanssialalla, ict- ja viestintäaloilla sekä palvelualoilla. Pro on STTK:n jäsenliitto.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic