Uutiset

Pentagonin edustaja: Odessaan ei kohdistu Venäjän välitöntä maihinnousu-uhkaa

Zelenskyi varoitti venäläisjoukkoja tekemästä sotarikoksia.
Yhdysvaltojen puolustusministeriö Pentagonin edustaja kertoi CNN:n ja BBC:n mukaan, että Yhdysvallat ei ole havainnut Odessaan kohdistuvan välitöntä Venäjän maihinnousu-uhkaa. Lehtikuva/ / AFP / ANATOLII STEPANOV

Yhdysvaltojen puolustusministeriö Pentagonin edustaja kertoi CNN:n ja BBC:n mukaan, että Yhdysvallat ei ole havainnut Odessaan kohdistuvan välitöntä Venäjän maihinnousu-uhkaa.

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi sanoi sunnuntaina, että Venäjä valmistautuu pommittamaan Odessaa. Mustanmeren rannalla sijaitseva Odessa on historiallinen satamakaupunki, ja se on väkimäärältään Ukrainan kolmanneksi suurin kaupunki Kiovan ja Harkovan jälkeen.

Pentagonin edustajan mukaan Yhdysvallat on havainnut vain ”rajallisia” muutoksia Ukrainan sotatilanteessa. Ukrainan joukot ovat tehneet kovasti vastarintaa, kun Venäjä on yrittänyt saartaa Kiovan, Harkovan ja Tshernihivin kaupunkeja.

Pentagonin edustaja sanoi myös, että Venäjä on laukaissut 600 erilaista ohjusta Ukrainaan hyökkäyksen alettua 24. helmikuuta.

–  Uskomme, että ukrainalaisista on yhä suuressa osassa maata mahdollisuus käyttää viestintävälineitä, ja heillä on pääsy internetiin ja mediaan, edustaja sanoi CNN:lle.

Zelenskyi varoitti venäläissotilaista sotarikoksista

Ukrainan presidentti Zelenskyi varoitti venäläisjoukkoja pitämässään tv-puheessa ja sanoi ukrainalaisten jahtaavan kaikkia sotarikoksia tekeviä venäläissotilaita hautaan saakka. Zelenskyi kehotti myös länsimaiden johtajia ryhtymään tiukempiin toimiin Venäjää vastaan.

Zelenskyin mukaan ”hyökkääjän röyhkeys on selvä signaali lännelle, etteivät Venäjälle asetetut pakotteet ole riittäviä”.

Ukrainan presidentin neuvonantaja Oleksi Arestovitsh sanoi Guardianin mukaan, että Venäjä oli sunnuntai-iltana kiihdyttänyt iskujaan ukrainalaiskaupunkeihin.

Puolaan on paennut Ukrainasta yli miljoona ihmistä

Yli miljoona ihmistä on paennut sotaa Ukrainasta Puolaan sen jälkeen, kun Venäjä hyökkäsi Ukrainaan noin puolitoista viikkoa sitten.

Asiasta kertoivat puolalaiset rajaviranomaiset sunnuntaina Twitterissä.

YK:n pakolaiskomissaari Filippo Grandi kertoi sunnuntaina, että Ukrainasta on paennut naapurimaihin yli 1,5 miljoonaa ihmistä. Kyseessä on Grandin mukaan nopeimmin kasvanut pakolaiskriisi Euroopassa sitten toisen maailmansodan

Yhdysvaltalaismediat: Netflix keskeyttää palvelunsa Venäjällä

Suoratoistopalvelujätti Netflix on keskeyttänyt palvelunsa Venäjällä, kirjoittavat useat yhdysvaltalaismediat. Päätöksen syynä on Venäjän hyökkäys Ukrainaan.

Netflix on maailman johtava suoratoistopalvelu. Viime vuoden loppuun mennessä sillä oli yli 221 miljoonaa tilaajaa. Yhtiö ei kuitenkaan ole suuri toimija Venäjällä, jossa sillä on alle miljoona tilaajaa.

Netflix ilmoitti kuun vaihteessa, ettei se aio julkaista palvelussaan Venäjän hallinnon propagandaa. Aiemmin Netflix velvoitettiin Venäjällä julkaisemaan palvelussaan 20 venäläiskanavan tarjontaa.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic