Uutiset

"Perus-Kike is back!" – perussuomalaisiin palannut Elomaa teki mielestään liian hätiköidyn päätöksen

Politiikan aamu alkoi torstaina loikkauksella.

Viime viikolla Uuteen vaihtoehtoon loikannut kansanedustaja Ritva ”Kike” Elomaa päätti palata Uudesta vaihtoehdosta perussuomalaisten eduskuntaryhmään. Eduskuntaryhmä järjesti asiasta tiedotustilaisuuden torstaina aamupäivällä.

Elomaan mukaan hän teki loikkauspäätöksen liian hätiköidysti perussuomalaisten Jyväskylässä pidetyn puoluekokouksen jälkeen. Aikaa päättää puolensa oli Elomaan mukaan yksi vuorokausi.

-Kohdaltani yksi vuorokausi oli liian vähän. Tein hätiköidyn päätöksen. En ajatellut asioita loppuun. Sen jälkeen on tullut palauteryöppy. Se on ollut mieletöntä, Elomaa kertoi medialle ennen täysistunnon alkua eduskunnassa.

Hän kertoi miettineensä kymmenen päivän ajan palautetta, jota on ihmisiltä saanut. Sitä on tullut Elomaan mukaan paljon. Varsinkin kielteistä palautetta ovat saaneet muutkin, jotka loikkasivat perussuomalaisten ryhmästä.

Torstaina hän kuitenkin totesi, ettei Siniseksi vaihtoehdoksi ryhmänsä nimen muuttanut Uusi vaihtoehto ole hänen juttunsa.

-Nyt katsotaan eteenpäin, ja koen olevani perussuomalainen. Se perus-Kike is back! Elomaa ilmoitti.

Elomaa kertoi, ettei ole missään vaiheessa eronnut perussuomalaisten puolueesta. Hän myös piti näkyvästi puolueen pinssiä eduskunnassa.

Halla-aho: ”Olemme erityisen iloisia”

Elomaa kertoi itse ottaneensa yhteyttä perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtajaan Leena Mereen sekä puolueen toiseen varapuheenjohtajaan Laura Huhtasaareen.

Molemmat olivat myös paikalla torstain tiedotustilaisuudessa, ja he toivottivat Elomaan takaisin ryhmäänsä. Paikalla oli myös puolueen puheenjohtaja, europarlamentaarikko Jussi Halla-aho.

Halla-ahon mukaan perussuomalaisista loikanneilla kansanedustajilla on heinäkuun loppuun asti harkinta-aikaa. Kaikkia Halla-aho ei kuitenkaan ole valmis ottamaan takaisin. Hän ei esittänyt nimiä.

-Kike on ollut kaiken aikaa perussuomalaisten eduskuntaryhmässä yksi ahkerimmista ja pidetyimmistä edustajista, ja olemme erityisen iloisia, että Kike harkitsi tätä asiaa uudelleen, kommentoi Halla-aho.

-Toivon, että Kiken esimerkki myös rohkaisee myös muita sellaisia kansanedustajia, jotka ehkä kokevat tulleensa sumutetuiksi, pohtimaan asiaa vielä uudelleen, hän jatkoi.

Perussuomalaisten puoluehallitus päätti viime viikolla lähettää kaikille loikanneille kansanedustajille erokirjeen puolueesta. Heinäkuun takaraja johtuu Halla-ahon mukaan siitä, että jos ei vastauksia siihen mennessä tule, puolueen jäsenyys lakkaa.

Loikkauksen seurauksena perussuomalaisten eduskuntaryhmän koko kasvoi 16 edustajaan.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic