Uutiset

Perussuomalaiset nousivat SDP:n edelle – keskustan ja kokoomuksen kannatus laski

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho kommentoi tulosta Twitterissä." Muut räksyttäkööt, karavaani kulkee", hän kirjoitti.
Perussuomalaisten kannatus nousi SDP:n ylitse. Sen sijaan keskustan kannatusluvut laskivat hieman. Kuva: Mauri Ratilainen
Perussuomalaisten kannatus nousi SDP:n ylitse. Sen sijaan keskustan kannatusluvut laskivat hieman. Kuva: Mauri Ratilainen

Perussuomalaiset ovat tällä hetkellä Suomen suosituin puolue. Tämä selviää Ylen tuoreesta gallupista, jonka mukaan perussuomalaisia äänestäisi 20,9 prosenttia suomalaisista.

Puolue kiilasi pääministeripuoleen ohitse. Ero kuitenkin pieni, sillä SDP:n kannatus on nyt 20,6 prosenttia.
Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho kommentoi tuoreinta gallup-tulosta tuoreeltaan Twitterissä.

– Kannatusta tulee selkeydellä, rehellisyydellä ja uskottavuudella. Uskottavuus tulee johdonmukaisuudella. Muut räksyttäkööt, karavaani kulkee, hän kirjoitti.

Taloustutkimuksen tutkimusjohtajan Tuomo Turjan mukaan perussuomalaiset ovat saaneet uusia kannattajia erityisesti nukkuvien puolueesta, kokoomuksesta ja keskustasta. Perussuomalaisten kannatus on vahvaa erityisesti miesten keskuudessa.

– Poikkeusoloissa nähtiin poikkeuksellisia lukemia ja nyt ollaan palaamassa lukuihin, jotka ovat normaaleja tässä nykyisessä poliittisessa tilanteessa, Turja arvioi viimeisintä gallupmittauksen tulosta.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

SDP:n kannatus on laskenut kevään luvuista. Kuva: Arttu Laitala
SDP:n kannatus on laskenut kevään luvuista. Kuva: Arttu Laitala

Kokoomuksen ja keskustan kannatus hienoisessa laskussa

Kokoomuksen ja keskustan kannatusluvut ovat laskeneet hieman. Marraskuun gallupmittauksessa kokoomuksen kannatus 15,9 prosenttia ja keskustan 12,1 prosenttia.

Vihreiden suosio on pysynyt kuta kukin ennallaan edelliseen mittaukseen verrattuna. Vihreiden kannatus on 11,6 prosenttia.

Vasemmistoliiton kannatus laski hieman, 7,2 prosenttiin. RKP:n kannatus on pysynyt ennallaan ja on nyt 4,4 prosenttia.

Liike Nytin kannatus on 2,2 prosenttia.

Kun tulosta arvioidaan hallitus- ja oppositiopuolueiden välillä, niin kannatusluvuissa tapahtuneet muutokset ovat pieniä.

Hallituspuolueiden kannatus on 55,9 prosenttia ja oppositiopuolueiden 44,1 prosenttia.

Mittauksen virhemarginaali on 1,9 prosenttia.

Juttua on päivitetty 3.12. klo 9:21 Halla-ahon kommenteilla.

Uusimmat

Fingerpori

comic