Uutiset

Perussuomalaiset päättää tänään presidentinvaaleista ja sääntömuutoksesta -Halla-ahon linjapuhe vasta viimeksi

Perussuomalaiset päättää tänään Jyväskylän puoluekokouksessa sääntömuutoksesta ja osallistumisesta presidentinvaaleihin. Päähuomio on kuitenkin vasta puoli viideltä iltapäivällä puheenjohtaja Jussi-Halla-ahon linjapuheessa.

Halla-aho ei ottanut lauantaina suoraa kantaa siihen, pitääkö puolueen asettaa oma presidenttiehdokas.

-En suhtaudu asiaan ehdottomasti. Pitää pohtia, onko sillä saavutettavissa jotakin. Täytyy muistaa, että eduskuntavaalitkin ovat tulossa ja presidentinvaalit syövät kuitenkin melko paljon puolueen voimavaroja.

-Asiasta kannattaa käydä hyvä keskustelu. Minulle kelpaa se, että puolue asettaa oman presidenttiehdokkaan. Minä luotan tässä enemmän ”parviälyyn” kuin omaan henkilökohtaiseen viisauteeni, Halla-aho sanoi lauantaina.

Puheenjohtajavaalin hävinnyt ministeri Sampo Terho ja väistynyt puheenjohtaja Timo Soini ovat aiemmin olleet sitä mieltä, että puolueella pitää olla oma presidenttiehdokas. He ovat perustelleet tätä sillä, että presidenttiehdokkuus antaa mahdollisuuden tuoda esille puolueen tavoitteita.

Lännen Median kyselyssä lähes puolet perussuomalaista vaikuttajista oli sitä mieltä, että perussuomalaiset tarvitsee oman presidenttiehdokkaan. Kolmasosa vastaajista oli sitä mieltä, että perussuomalaisten pitäisi tukea valitsijayhdistyksen ehdokasta, presidentti Sauli Niinistöä.

Puolueen ehdotettu sääntömuutos on saanut etukäteen kritiikkiä. Se suurentaisi puoluehallitusta ja toisi sinne piireille kiintiöpaikat.

Ministerivalínnat tekisi puoluehallituksen ja eduskuntaryhmän yhteiskokous, kun nyt ne ovat olleet käytännössä puheenjohtajan omissa käsissä.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic